Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΕΡΕΜΠΕΗΣ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

ΤΟΜΥ: Παρουσίαση του νέου συστήματος υγείας στην Αλεξανδρούπολη

ΤΟΜΥ: Παρουσίαση του νέου συστήματος υγείας στην Αλεξανδρούπολη

19-04-2018

Για πρώτη φορά η πρωτοβάθμια υγεία συνδέεται με την πρόληψη“δήλωσε ο Υποδιοικητής της 4ης ΥΠΕ, Ηλίας Θεοδωρίδης, όταν βρέθηκε στην Αλεξανδρούπολη για να παρουσιάσει στο Νομαρχείο το νέο πρωτοβάθμιο σύστημα υγείας.

Το νέο σύστημα με τις ΤΟΜΥ θα έχει 3 προγράμματα πρόληψης για την υγεία, με το πρώτο να αφορά τη στοματική υγεία για παιδάκια δημοτικού, το δεύτεροτη διακοπή καπνίσματος και το τρίτο την πρόληψη του μεταβολικού συνδρόμου που οδηγεί σε διαβήτη, πίεση κ.α.

Αν και το πρόγραμμα δεν έχει ξεκινήσει ακόμα στην Αλεξανδρούπολη, διαθέτει ωστόσο ήδη λίστα αναμονής στην Θεσσαλονίκη. Οι αλλαγές αναμένεται να αποσυμφορήσουν και τα νοσοκομεία, καθώς σε πολλές περιπτώσεις ο πολίτης δεν θα χρειάζεται να προσφεύγει σε ιδιώτες. Επίσης σημαντικό είναι ότι θα υπάρχει και παρακολούθηση στόχων σχετικά με την υγεία των πολιτών.

Στόχος των δομών αυτών είναι κυρίως η πρόληψη: κάναμε τον οικογενειακό γιατρό. Ο κάθε γιατρός θα έχει μια λίστα ασθενών τους οποίους θα παρακολουθεί. Είναι το πρώτο σημείο επαφής του πολίτη με το σύστημα υγείας” είχε εκφράσει σε παλαιότερη δήλωσή του αναφορικά με την ΤΟΜΥ δήλωσε ο Διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης, Ευστράτιος Πλωμαρίτης.