Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΕΡΕΜΠΕΗΣ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, αρμόδιος για θέματα Ανώτατης Εκπαίδευσης, Άγγελος Συρίγος
Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, αρμόδιος για θέματα Ανώτατης Εκπαίδευσης, Άγγελος Συρίγος

Τον Έβρο θα ξανά επισκεφτεί ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος

24-06-2021

Τον Έβρο και συγκεκριμένα το Διδυμότειχο επισκέπτεται σήμερα από ώρα σε ώρα, ο Υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος, με κύριο στόχο να βρεθεί επιτέλους μια λύση για το που τελικά θα στεγαστεί η Σχολή της Ψυχολογίας.

Εδώ και καιρό συνεχίζονται ακατάπαυστα οι αντιδράσεις γονέων, συλλόγων αλλά και καθηγητών κυρίως για τη λύση που πρότεινε ο δήμαρχος του Διδυμοτείχου κ. Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου για να στεγαστεί η σχολή στο 3ο Δημοτικό σχολείο Διδυμοτείχου.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού σχολείου Διδυμοτείχου με συνεχείς επιστολές προσπαθεί να προστατέψει το σχολείο αλλά και το μέλλον των παιδιών τους σύμφωνα με τους ίδιους. Από την άλλη πλευρά η σύγκλητος του ΔΠΘ παρουσίασε μια άλλη λύση, να τοποθετηθεί το Τμήμα Ψυχολογίας, προσωρινά στο 1ο Γυμνάσιο και στο πίσω χώρο που λειτουργεί ως παράρτημα του Λυκείου και όχι στο 3ο Δημοτικό σχολείου Διδυμοτείχου.

Ωστόσο εχτές 23 Ιουνίου, ο Σύλλογος Γονέων του 3ου Δημοτικού σχολείου Διδυμοτείχου ξανά έστειλε δελτίο τύπου στο οποίο αναφέρουν ότι πραγματοποίησαν συναντήσεις με τους αρχηγούς και τα μέλη των παρατάξεων του Δημοτικού συμβουλίου ώστε να "σημειώσουν" τις θέσεις τους για το ζήτημα.

Παράλληλα ως μια έσχατη λύση που πρότεινε η σύγκλητος του ΔΠΘ στην περίπτωση που δεν βρεθεί λύση είναι να μεταφερθεί η σχολή στην πόλη της Αλεξανδρούπολης η οποία διαθέτει όλες τις κατάλληλες υποδομές που χρειάζονται.

Φ.Δούκογλου