Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
Big Barrel

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Τουρκία: Έως και 5 χρόνια φυλάκιση για το ζευγάρι Ελλήνων που συνελήφθη στην Ανδριανούπολη

Τουρκία: Έως και 5 χρόνια φυλάκιση για το ζευγάρι Ελλήνων που συνελήφθη στην Ανδριανούπολη

14-06-2023

Το ενδεχόμενο να τους επιβληθεί ποινή φυλάκισης από δύο ως πέντε χρόνια σε τουρκικές φυλακές αντιμετωπίζει το ζευγάρι των Ελλήνων που είχαν συλληφθεί στα ελληνοτουρκικά σύνορα από Τούρκους στρατιώτες.

Ο εισαγγελέας στην Αδριανούπολη ζητά τη φυλάκιση τους από 2 μέχρι και 5 χρόνια επειδή είχαν περάσει σε στρατιωτική απαγορευμένη ζώνη.

Σύμφωνα με το OPEN, ο 42χρονος Β.Μ., αξιωματικός της Τροχαίας Αλεξανδρούπολης, εισήλθε στην Αδριανούπολη για ψώνια με τη 29χρονη φίλη του Α.Τ. στις 5 Δεκεμβρίου 2021 μέσω της συνοριακής πύλης των Καστανιών. Στην επιστροφή τους επιχείρησαν να μπουν στην Ελλάδα από τη συνοριακή πύλη των Υψάλων με το αυτοκίνητό τους αλλά συνελήφθησαν από τις τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας κοντά στα ελληνικά σύνορα, με την αιτιολογία ότι εισήλθαν σε στρατιωτική απαγορευμένη ζώνη.

ΠΟΥΚΑΜΙΣΑΣ

Ο Β.Μ. στην κατάθεσή του στον εισαγγελέα, ανέφερε: «Σκοπός του ερχομού μου στην Αδριανούπολη ήταν να περιηγηθώ τα αξιοθέατα και να κάνω ψώνια με τη φίλη μου. Καθώς είχε αρχίσει να σκοτεινιάζει, επιστρέφαμε στην Ελλάδα. Ξεκινήσαμε βάζοντας το GPS. Μετά από λίγο, είχε σκοτεινιάσει εντελώς. Καθώς ταξίδευα σε έναν χωματόδρομο, στρατιώτες ήρθαν μπροστά μου και μας σταμάτησαν. Ζήτησαν από εμένα και τη φίλη μου διαβατήρια. Δεν υπήρχε πινακίδα απαγόρευσης λόγω στρατιωτικής περιοχής στο σημείο που μας σταμάτησαν. Δεν γνώριζα ότι μπήκαμε σε στρατιωτική απαγορευμένη ζώνη».

Παράλληλα, εξετάστηκαν και τα κινητά τηλέφωνα του ζευγαριού αλλά και ψηφιακό υλικό που υπήρχε σε αυτά, χωρίς να βρεθούν εγκληματικά στοιχεία. Οι δυο τους επέστρεψαν στην Ελλάδα στις 10 Δεκεμβρίου μετά την άρση της απαγόρευσης εξόδου τους από τη χώρα με πρόστιμο 50 χιλιάδων τουρκικών λιρών.

Οι κατηγορούμενοι δεν παρέστησαν χθες κατά την 6η εκδίκαση της υπόθεσης.

Ο εισαγγελέας της δίκης ζήτησε ποινή φυλάκισης από 2 έως 5 χρόνια στον καθένα για «είσοδο σε στρατιωτική απαγορευμένη περιοχή», υποστηρίζοντας ότι εισήλθαν εν γνώσει τους σε στρατιωτική απαγορευμένη ζώνη. Ο Μεχμέτ Εφέ Τουνά, δικηγόρος των κατηγορουμένων, δήλωσε ότι δεν συντρέχουν στοιχεία αδικήματος και ότι για να συντρέξει το αδίκημα είναι απαραίτητη η είσοδος στην απαγορευμένη ζώνη με παραπλάνηση ή κρυφά και ζήτησε την αθώωση των πελατών του. Η ακροαματική διαδικασία αναβλήθηκε.