Κάτι τρέχει στον Έβρο

Αυτό είναι το ελικόπτερο με τους  πραξικοπηματίες που προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης
Αυτό είναι το ελικόπτερο με τους πραξικοπηματίες που προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης

Τουρκικό ελικόπτερο με πραξικοπηματίες προσγειώθηκε στην Αλεξανδρούπολη

16-07-2016

21:00 

Ήρθε δεύτερο ελικόπτερο από Τουρκία το οποίο μετέφερε πιλότους και τεχνικούς προκειμένου να παραλάβουν το Black Hawk των πραξικοπηματιών. Αναμένεται να αναχωρήσει κατά τις 23:00


20:00

Ομάδα μουσουλμάνων από τη μειονότητα της Ξάνθης και της Κομοτηνής συγκεντρώθηκαν στο αεροδρόμιο Αλεξανδρούπολης ζητώντας να εκδοθούν στην Τουρκία οι 8 Τούρκοι που προσγειώθηκαν με ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη.

Εν τω μεταξύ η απογευματινή πτήση "κατέβασε" δεκάδες αξιωματικούς άντρες σωμάτων ασφαλείας που προφανώς ήρθαν να αντιμετωπίσουν από κοντά την κατάσταση.

Πολύ μεγάλη η κινητικότητα και από τα κανάλια όλης της Ελλάδος και όχι μόνο, που βρίσκονται από νωρίς στο αεροδρόμιο όπου το Black Hawk παραμένεις μέχρι και αυτή την ώρα ακινητοποιημένο.


19:15:

Οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί, θα εκδοθούν στην Τουρκία «το συντομότερο δυνατόν», ανέφερε σε ανάρτησή του στα social media ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου καθώς συνομίλησε για το ζήτημα με τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Κοτζιά.


13:30:

Πάντα σύμφωνα με πληροφορίες οι επιβάτες του ελικοπτέρου είναι 2 ταγματάρχες, 1 λοχαγός και 5 οπλίτες οι οποίοι ήρθαν από την Κωνσταντινούπολη και ζητούν πολιτικό άσυλο. 

Ο Alpha μεταδίδει πως είναι 3 ταγματάρχες, 3 λοχαγοί και 2 αρχιλοχίες.


13:10:

Tα μέλη του πληρώματος συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης,

Σύμφωνα με ενημέρωση από την Ελληνική Αστυνομία: «Ώρα 11.50 στο αεροδρόμιο της Αλεξαδρούπολης προσγειώθηκε τουρκικό στρατιωτικό ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν οκτώ άνδρες οι οποίοι συνελήφθησαν από αστυνομικές δυνάμεις και οδηγήθηκαν στη διεύθυνση αστυνομίας Αλεξανδρούπολης. Οι συλληφθέντες ζήτησαν πολιτικό άσυλο. Το στρατιωτικό ελικόπτερο φυλάσσεται».


Στρατιωτικό ελικόπτερο τύπου Black Hawk από την Τουρκία προσγειώθηκε σήμερα Σάββατο 16 Ιουλίου, περίπου στις 12 το μεσημέρι, στο αεροδρόμιο Δημόκριτος της Αλεξανδρούπολης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες στο ελικόπτερο επέβαιναν 8 πραξικοπηματίες οι οποίοι ζητούν πολιτικό άσυλο από τη χώρα μας. 

Τέλος να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο ελικόπτερο επικαλέσθηκε τεχνική βλάβη προκειμένου να πάρει άδεια προσγείωσης στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης. 

Στο αεροδρόμιο έχει σπεύσει η Αστυνομία, ενώ πάνω από το χώρο πετάει ζεύγος μαχητικών F-16 για εναέρια υποστήριξη.


 

Δείτε τις σχετικές αναρτήσεις στο fb παρακάτω: