Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΕΡΕΜΠΕΗΣ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Στιγμιότυπο από τη σύσκεψη.
Στιγμιότυπο από τη σύσκεψη.

Τρεις μήνες από τις καταστροφικές πλημμύρες στο Διδυμότειχο συναντήθηκαν να... το συζητήσουν

13-04-2021

Τρεις μήνες συμπληρώθηκαν εχθές από τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν το Διδυμότειχο αλλά και ολόκληρο τον Έβρο και η νεότερη εξέλιξη που υπάρχει είναι ότι εχθές πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για την αποκατάσταση των καταστροφών από τις πλημμύρες της 12ης Ιανουαρίου και της 1ης Φεβρουαρίου, παρουσία του Περιφερειάρχη Α.Μ.Θ. κ. Χρήστου Μέτιου.

Το βασικό θέμα της σύσκεψης σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου Διδυμοτείχου υπήρξε η πορεία της αποκατάσταση των σοβαρών ζημιών από τα πρόσφατα πλημμυρικά φαινόμενα που πλήξανε την περιοχή.

Αρχικά η συζήτηση επικεντρώθηκε στην παρούσα κατάσταση αναφορικά με τις ζημιές που προκλήθηκαν από τα καιρικά φαινόμενα και επεκτάθηκε στις διαδικασίες των αποζημιώσεων και της αποκατάστασης. Τονίστηκε ιδιαίτερα στο ευρύτερο πεδίο των ζητημάτων της αποκατάστασης, η απομάκρυνση των φερτών υλικών από αγροτεμάχια του Ερυθροποταμου.

Ο Περιφερειάρχης Α.Μ.Θ. άκουσε τα προβλήματα και τις προτάσεις των προέδρων και των παραγωγών και δεσμεύτηκε ότι θα τα μεταφέρει στην Κυβέρνηση.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου κ. Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου, η Βουλευτής Έβρου κα. Νατάσα Γκαρά, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Δημήτρης Πέτροβιτς, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Βασίλης Δελησταμάτης, ο Δ/ντης Γενικού Νοσοκομείου Διδυμοτείχου και Περιφερειακός Σύμβουλος Α.Μ.Θ. κ. Βασίλης Γαλάνης, ο Προϊστάμενος ΕΛΓΑ, ο Προϊστάμενος ΤΟΕΒ Ερυθροποτάμου, οι Πρόεδροι των κοινοτήτων, λοιποί υπηρεσιακοί παράγοντες, εκπρόσωποι των βουλευτών και εκπρόσωποι των αγροτών.

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι ο Δήμος Διδυμοτείχου συνεχίζει να δέχεται αιτήσεις για καταστροφές λόγω των πλημμυρών σε πάγιο κεφάλαιο. Καλούνται οι παραγωγοί που είχαν ζημιές σε πάγιο κεφάλαιο να προχωρήσουν μέσω των κοινοτήτων σε αίτηση τις επόμενες ημέρες.