Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
EMY ΜΟΝΩΣΕΙΣ

Κάτι τρέχει στην Ελλάδα

Είναι αργία για τα Φροντιστήρια και τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών, παρά το διαφορετικό καθεστώς που ισχύει για τα σχολεία.
Είναι αργία για τα Φροντιστήρια και τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών, παρά το διαφορετικό καθεστώς που ισχύει για τα σχολεία.

Τριών Ιεραρχών: Πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία

25-01-2024

Την Τρίτη, 30 Ιανουαρίου είναι ο εορτασμός των Τριών Ιεραρχών και στα σχολεία θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις.

Πρόκειται για εκδηλώσεις που θα έχουν διάρκεια έως και δύο διδακτικές ώρες τόσο στα δημόσια όσο και στα ιδιωτικά σχολεία της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Μπορεί τα σχολεία να είναι ανοιχτά ανήμερα των Τριών Ιεραρχών, δεν ισχύει όμως το ίδιο και για τα φροντιστήρια καθώς και για τα κέντρα ξένων γλωσσών, διότι γι' αυτά εκείνη η ημέρα είναι αργία, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση 219434/Α5/2016-ΦΕΚ 4212/Β/27-12-2016.

Υπενθυμίζεται ότι η σχολική αργία για την ημέρα των Τριών Ιεραρχών καταργήθηκε το 2020 με διάταξη που κατέθεσε στη Βουλή η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. Σύμφωνα με την εν λόγω διάταξη, «η 30ή Ιανουαρίου κάθε έτους, ημέρα της θρησκευτικής των Τριών Ιεραρχών, παύει να συμπεριλαμβάνεται στις ημέρες σχολικής αργίας. Αποκαθίσταται ως ημέρα πραγματοποίησης εορταστικών εκδηλώσεων προς τιμή των Μεγάλων αυτών Πατέρων αλλά και της Παιδείας, καθώς και των μετόχων της εκπαιδευτικής διαδικασίας, εκπαιδευτικών και μαθητών».

VW Τερζενίδης

Εξηγείται επίσης ότι «οι εκδηλώσεις αυτές μπορεί να περιλαμβάνουν θρησκευτικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες σχετικά με την προβολή του κοινωνικού και παιδαγωγικού έργου των Μεγάλων Πατέρων και της προσφοράς τους στην Εκπαίδευση και τα Γράμματα. Η εν λόγω ρύθμιση καταλαμβάνει τόσο την Πρωτοβάθμια όσο και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση δημόσια και ιδιωτική, έτσι ώστε ο τρόπος εορτασμού της συγκεκριμένης θρησκευτικής και σχολικής εορτής να είναι καθολικός και ενιαίος».