Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΕΡΕΜΠΕΗΣ

Κάτι τρέχει στην Ελλάδα

Παράταση των επιδομάτων ανεργίας.
Παράταση των επιδομάτων ανεργίας.

Χατζηδάκης: Παράταση όλων των επιδομάτων ανεργίας για δύο ακόμη μήνες

10-02-2021

Την παράταση όλων των επιδομάτων ανεργίας για ακόμη δύο μήνες προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, υπογραμμίζοντας πως οι νέες ενισχύσεις, συμπεριλαμβανομένων και των επιδομάτων, θα ανακοινωθούν σήμερα.

Παράλληλα, ο υπουργός Εργασίας τόνισε πως τα 534 ευρώ θα εξακολουθήσουν να δίνονται στους εργαζόμενους που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας, υπό τον όρο να μην γίνονται απολύσεις.

Ο ίδιος είπε πως η ενίσχυση που έχει δοθεί από την κυβέρνηση ξεπερνά τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μάλιστα, όπως εξήγησε, μόνο από το υπουργείο Εργασίας έχουν δοθεί 3,5 δισ. ευρώ σε ανέργους για στήριξη εργασίας και αντιμετώπιση της ανεργίας.

Αναφερόμενος στο lockdown είπε ότι ένας από τους λόγους, πέραν του βασικού λόγου του υγειονομικού, για τους οποίους επιβάλλεται, είναι ότι αν και στην οικονομία αφήσουμε το πράγμα να εξελιχθεί χωρίς έλεγχο δεν θα υπάρχουν οι αναγκαίες πιστώσεις.

O κ. Χατζηδάκης αποκάλυψε πως το υπουργείο Εργασίας επεξεργάζεται μελέτη για την επόμενη μέρα για την εργασία, την κατάρτιση και την επιδοτούμενη απασχόληση.

Σε σχέση με τις εκκρεμείς συντάξεις, είπε πως το κράτος δεν υπερηφανεύεται για τις επιδόσεις του στον τομέα αυτό. Σε τρεις επόμενες φάσεις μέσα στο 2021 θα δοθεί σύνταξη ψηφιακά σε ποσοστό 80% με 85% για τις νέες συντάξεις.

Σε δύο μήνες ο ΕΦΚΑ θα μπορεί να καταβάλλει τις εθνικές συντάξεις, είπε ο κ. Χατζηδακης.