Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
EMY ΜΟΝΩΣΕΙΣ

Αθλητικά Νέα

Χειμερινό Πρωτάθλημα Κολύμβησης: 4ος ο ΝΟΑ στη συνολική κατάκτηση μεταλλίων πανελλαδικά

Χειμερινό Πρωτάθλημα Κολύμβησης: 4ος ο ΝΟΑ στη συνολική κατάκτηση μεταλλίων πανελλαδικά

22-02-2023

Ολοκληρώθηκε το ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΔΡΩΝ-ΓΥΝΑΙΚΩΝ 2023 που διοργανώθηκε στην Αλεξανδρούπολη το τριήμερο 17-19 Φεβρουαρίου.

Απολογισμός μεταλλίων για τον Ν.Ο.Α.:

  • 1 ΧΡΥΣΟ
  • 2 ΑΣΗΜΕΝΙΑ
  • 6 ΧΑΛΚΙΝΑ.

Ο Ν.Ο.Α. με σύνολο 9 μεταλλίων, είναι 4ος στην συνολική συγκομιδή μεταλλίων πίσω από τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ (28 μετάλλια), ΠΑΛΙΟ ΦΑΛΗΡΟ (25 μετάλλια) και ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ (13 μετάλλια).

Συγχαρητήρια στους αθλητές: ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ ΧΡΗΣΤΟ, ΒΟΛΤΕΖΟ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟ, ΓΙΟΥΡΤΖΙΔΗ ΔΑΝΙΗΛ, ΚΟΥΓΚΟΥΛΟ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟ, ΜΟΥΤΣΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ, ΒΑΡΣΑΜΙΔΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΚΑΣΣΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟ, ΡΕΤΣΙΔΗ ΧΡΗΣΤΟ, ΓΚΕΚΑ ΛΑΖΑΡΟ, ΑΛΕΞΑΚΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟ, ΚΑΡΑΣΑΒΒΑ ΣΠΥΡΙΔΩΝ, ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟ και στις αθλήτριες: MERIZAJ NIKOL, ΤΖΙΩΡΑ ΔΗΜΗΤΡΑ και στον προπονητή του ομίλου ΧΑΤΖΗΠΕΤΡΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ.

VW Τερζενίδης

Τα μετάλλια κατέκτησαν:

  • ΧΡΥΣΟ: Παπαδόπουλος Χρήστος στο αγώνισμα 100μ ελεύθερο
  • ΑΣΗΜΕΝΙΑ: Βολτέζος Ευστράτιος στο αγώνισμα 50μ πεταλούδα 4Χ100μ ελεύθερο με τους Κούγκουλο, Βολτέζο, Παπαδόπουλο και Βαρσαμίδη ΧΑΛΚΙΝΑ: Παπαδόπουλος Χρήστος στα αγωνίσματα 50μ ελεύθερο και 50μ πεταλούδα, Βολτέζος Ευστράτιος στο αγώνισμα 100μ πεταλούδα, Γιουρτζίδης Δανιήλ στα αγωνίσματα 200μ μικτή ατομική και 400μ μικτή ατομική 4Χ100μ ελεύθερο mixed με τους Κούγκουλο, Bαρσαμίδη, Τζιώρα, Merizaj.

Με τις επιδόσεις τους ο ΒΟΛΤΕΖΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ και ο ΓΙΟΥΡΤΖΙΔΗΣ ΔΑΝΙΗΛ έπιασαν το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών U23. Επίσης, με τις επιδόσεις τους οι αθλητές ΜΟΥΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΒΑΡΣΑΜΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ και ΚΑΣΣΙΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ εντάχθηκαν στην ΠΡΟΕΘΝΙΚΗ Α’ ΝΕΩΝ ΑΝΔΡΩΝ, ΠΡΟΕΘΝΙΚΗ Β’ ΝΕΩΝ ΑΝΔΡΩΝ και ΠΡΟΕΘΝΙΚΗ Α’ ΕΦΗΒΩΝ αντίστοιχα.

Οι αθλητές του Ν.Ο.Α. που είναι μέλη των προεθνικών ομάδων ανέρχονται πλέον στον εντυπωσιακό αριθμό των επτά, έξι στην ΠΡΟΕΘΝΙΚΗ Α’ και ένας στην ΠΡΟΕΘΝΙΚΗ Β’. Να σημειώσουμε επιπλέον ότι ο Ν.Ο.Α. είναι η μόνη ομάδα από την Περιφέρεια με τόσες πολλές συμμετοχές στις Προεθνικές Ομάδες.

Πολύ καλή η εμφάνιση και των αθλητριών του ομίλου MERIZAJ NIKOL και ΤΖΙΩΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΑΣ, οι οποίες είχαν καλά πλασαρίσματα – θέσεις στους μεγάλους και μικρούς τελικούς και συνέβαλαν τα μέγιστα στις δύο σκυτάλες mixed που συμμετείχαν με την κατάκτηση της 3ης θέσης στην 4Χ100μ ελεύθερο mixed στην και 6ης στην 4Χ100μ μικτής ομαδικής mixed.

Σταθερή αξία στα αγωνίσματα του πρόσθιου αποτελεί ο ΡΕΤΣΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ με την συμμετοχή σε δύο μικρούς τελικούς και νέα ατομική επίδοση στο αγώνισμα 50μ. πρόσθιο. Ο ΓΚΕΚΑΣ ΛΑΖΑΡΟΣ συμμετείχε για πρώτη φορά σε χειμερινό πρωτάθλημα με το σκουφάκι του Ν.Ο.Α., προκρίθηκε σε ένα μικρό τελικό και είχε νέα ατομική επίδοση στο αγώνισμα 50μ. πεταλούδα. Ο ΑΛΕΞΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (έφηβος) επιβεβαίωσε τις ατομικές επιδόσεις του και πρόσφερε τα μέγιστα στην ομάδα με την συμμετοχή του στην σκυτάλη 4Χ100μ μικτής ομαδικής mixed, καθώς βοήθησε στους απογευματινούς τελικούς τους συναθλητές του.

Ευχαριστούμε για την συμμετοχή τους τον ΚΑΡΑΣΑΒΒΑ ΣΠΥΡΟ και τον ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟ, οι οποίοι τηρουμένων των ειδικών συνθηκών (πανελλαδικές εξετάσεις), απέδειξαν πόσο αγαπούν το άθλημα της κολύμβησης και γιατί τα προηγούμενα χρόνια πρωταγωνιστούσαν στα πρωταθλήματα των κατηγοριών. Επίσης, θέλουμε να ευχηθούμε περαστικά στην αθλήτρια του ομίλου μας ΚΙΡΤΖΟΓΛΟΥ ΜΑΡΙΑΣ-ΒΑΣΙΛΙΚΗ και την περιμένουμε στις επόμενες μεγάλες διοργανώσεις δυνατή, καθώς είναι από τις καλύτερες κολυμβήτριες της Ελλάδος και η απουσία της ήταν αισθητή από τους χειμερινούς αγώνες.