Σήμερα είναι: Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2020
greek english turkish
ΚΡΟΝΟΣ SOHO Δερέμπεης μικρό

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Οι κάτοικοι περπατούν 6 χιλιόμετρα, για να φτάσουν στο αγροτικό ιατρείου Πρωτοκκλησίου και να συναντήσουν τον αγροτικό γιατρό
Οι κάτοικοι περπατούν 6 χιλιόμετρα, για να φτάσουν στο αγροτικό ιατρείου Πρωτοκκλησίου και να συναντήσουν τον αγροτικό γιατρό

Χωρίς γιατρό οι 530 κάτοικοι του χωριού Αγριάνη

09-10-2019

Το γεγονός ότι οι κάτοικοι της Αγριάνης, χωριό στον Έβρο, περπατούν 6 χιλιόμετρα για να συναντήσουν τον αγροτικό γιατρό καταγγέλλει η ΤΕ Έβρου του ΚΚΕ.

Σε ανακοίνωσή της σημειώνει:

«Την ώρα που βρισκόμαστε στον 21ο αιώνα και οι δυνατότητες για να ικανοποιήσουν οι άνθρωποι τις ανάγκες τους είναι τεράστιες, δυστυχώς οι κάτοικοι της Αγριάνης, ενός χωριού λίγα χιλιόμετρα μακριά από το Σουφλί, με 530 κατοίκους, με νηπιαγωγείο και 6/θέσιο Δημοτικό σχολείο, αναγκάζονται με κάθε μέσο, με αγροτικά μηχανήματα, ποδήλατα, αλλά πολλές φορές και με τα πόδια, χειμώνα - καλοκαίρι, να περπατούν 6 χιλιόμετρα, για να φτάσουν στο αγροτικό ιατρείου Πρωτοκκλησίου και να συναντήσουν τον αγροτικό γιατρό για μια απλή εξέταση ή να γράψουν τα φάρμακά τους.

Η απαράδεκτη αυτή κατάσταση πρέπει να σταματήσει εδώ και τώρα. Είναι ντροπή να βλέπεις άρρωστα παιδιά, ανήμπορους γέρους, γυναίκες να περπατούν χιλιόμετρα, για να συναντήσουν τον Αγροτικό γιατρό. Οι ευθύνες όλων των κυβερνήσεων, που χρόνο με το χρόνο υποβαθμίζουν το Δημόσιο σύστημα Υγείας και τα αγροτικά ιατρεία, είναι τεράστιες .

Μεγάλες είναι και οι ευθύνες της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Σουφλίου, που δε φρόντισε όλα αυτά τα χρόνια να διαμορφώσει στην Αγριάνη έναν χώρο κατάλληλο για να λειτουργεί ως αγροτικό ιατρείο και να σταματήσει επιτέλους η ταλαιπωρία των κατοίκων της Αγριάνης.

Η Τομεακή Επιτροπή Έβρου του ΚΚΕ καλεί τους κατοίκους της περιοχής μας να μην συμβιβάζονται με τις αντιλαϊκές πολιτικές της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ και να διεκδικήσουν στα πλαίσια ενός αναβαθμισμένου δημόσιου συστήματος Υγείας αγροτικά ιατρεία στελεχωμένα και εξοπλισμένα, για να μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες των κατοίκων της υπαίθρου».