Κάτι τρέχει στον Έβρο

To Ε/Γ-Ο/Γ ΣΑΟΝΗΣΟΣ
To Ε/Γ-Ο/Γ ΣΑΟΝΗΣΟΣ

Χωρίς πλοίο θα μείνει η Σαμοθράκη για λίγες ημέρες

07-05-2018

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας “SAOS Ferries”, τα δρομολόγια του Ε/Γ-Ο/Γ Σαόνησος δεν θα πραγματοποιηθούν για τις επόμενες ημέρες, λόγω μηχανολογικού προβλήματος. Ειδικότερα, εξαιτίας θραύσης βαλβίδας (5ος κύλινδρος) της δεξιάς κύριας μηχανής. Ο χρόνος επανέναρξης των δρομολογίων θα γνωστοποιηθεί με νεότερη ανακοίνωση της εταιρείας.

Η βλάβη εντοπίστηκε το Σάββατο 5 Μαΐου, όταν και το πλοίο προσάραξε στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Επί του πλοίου μετέβη άμεσα το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης  Πλοίων της οικείας Λιμενικής Αρχής, το οποίο και και διαπίστωσε την βλάβη. Από τη Λιμενική Αρχή Αλεξανδρούπολης, μάλιστα, απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί. 

Να σημειωθεί πως η εταιρία έχει προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για άμεση εξεύρεση των απαραίτητων ανταλλακτικών στην Ελλάδα και τις όμορες χώρες και την αποκατάσταση της βλάβης το ταχύτερο δυνατό.

Σύμφωνα με μια πρώτη εκτίμηση, ο χρόνος αποκατάστασης της βλάβης θα είναι τρεις με τέσσερις ημέρες, ενώ Το ΣΑΟΣ ΙΙ δεν θα μπορέσει να έρθει από την Αθήνα, καθώς πραγματοποιούνται οι απαραίτητες εργασίες συντήρησής τους.

Όπως είναι φυσικό, αρκετός κόσμος βρίσκεται ακόμα σε κατάσταση “αποκλεισμού” στο νησί, όπως ο Ροταριανός όμιλος Αθηνών-Λυκαβηττού που επισκέφτηκε το περιφερειακό ιατρείο Καμαριώτισσας κατά τη διάρκεια ιατρικής αποστολής.

Νικήτας Διαμαντόπουλος