Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
Big Barrel

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Xωρίς τέλος η ταλαιπωρία των καρκινοπαθών του Έβρου για μια εξέταση PET

Xωρίς τέλος η ταλαιπωρία των καρκινοπαθών του Έβρου για μια εξέταση PET

03-01-2023

Τελειωμό δεν έχει η ταλαιπωρία των ογκολογικών ασθενών της Περιφέρειας ΑΜΘ, καθώς μέχρι σήμερα δεν έχει εγκατασταθεί ακόμη το μηχάνημα ποζιτρονικής αξονικής τομογραφίας PET/CT στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Να θυμίσουμε, ότι το μηχάνημα αυτό ήταν μια δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, στο ΠΓΝΑ, πριν από 5 χρόνια και από τότε μέχρι σήμερα, το μηχάνημα συνεχίζει να μένει εκτός λειτουργίας, αναγκάζοντας ογκολογικούς ασθενείς και τις οικογένειές τους να ταξιδεύουν μέχρι Θεσσαλονίκη και Αθήνα, προκειμένου να κάνουν τις απαραίτητες εξετάσεις

Πέρα δηλαδή από τη ψυχική ταλαιπωρία, οι ασθενείς καλούνται να μετακινηθούν σε άλλες πόλεις και να επιβαρυνθούν οικονομικά -καθώς το μοναδικό μηχάνημα στη Βόρεια Ελλάδα, βρίσκεται σε ιδιωτικό εργαστήριο- για να μπορέσουν να κάνουν τις κατεπείγουσες εξετάσεις τους!

Ακολουθεί παρακάτω μια καταγγελία από συγγενή ογκολογικού ασθενή από την Αλεξανδρούπολη, που αξίζει να διαβάσετε:

ΚΑΛΟΚΥΡΗΣ


«"29 Νοεμβρίου 2021 τελειώνει η ταλαιπωρία των καρκινιπαθων ασθενών σε λίγες μέρες καθώς μπαίνει σε λειτουργία το PETSCAN"

29 Νοεμβρίου 2022 πέρασε ένας χρόνος και παρόλα αυτά έλεγαν από τη διοίκηση του νοσοκομείου, πως σε λίγες μέρες θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει...

3 Ιανουαρίου 2023 και όμως ένα μηχάνημα αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ το οποίο ήταν δωρεά, το ανίκανο κράτος και οι ακόμα πιο ανίκανοι διοικούντες, μας ταλαιπωρούν... Δεν φτάνει που οι οικογένειες μας παλεύουν με μια ανίατη ασθένεια που μας διαλύει ψυχικά, έχουμε και το κράτος που μας αναγκάζει να κάνουμε 700+ χλμ πληρώνοντας διόδια, ξενοδοχεία, φαγητό και έξτρα ποσό για εξέταση που το επόμενο ραντεβού που βρίσκεις, στο ΕΝΑ και ΜΟΝΑΔΙΚΟ ιδιωτικό εργαστήριο στη Βορεια Ελλαδα, να είναι 20 μέρες μετά και στα 2 δημόσια νοσοκομεία η αναμονή να ξεπερνάει τους 2 μήνες!

2 μήνες όταν στα χέρια σου έχεις διάγνωση και χαρτί από τον γιατρό, ως κατεπειγον περιστατικό και εξέταση... Σε 2 μήνες με έναν μεταστατικο καρκίνο μπορεί να είναι πολύ αργά για πολλούς από εμάς που δεν έχουμε να πληρώσουμε την συμμετοχή μας στο ιδιωτικό εργαστήριο γιατί τα υπόλοιπα έξοδα για να παμε στη Θεσσαλονίκη είναι ήδη πολλά... Και υπάρχουν άλλα 3-4 μηχανήματα στην Αθήνα, εκ των οποίων ένα ιδιωτικό, που και εδώ η αναμονή είναι πάλι 20+ μέρες και πάνω από 60 μέρες στα δημόσια Νοσοκομεια της πρωτευουσας.

Μας χαρίσανε ένα φοβερό μηχάνημα πριν από 5 χρόνια και ακόμα να βρεθεί χώρος να μπει και άνθρωπος να το λειτουργήσει... Κύριοι διοικουντες, κύριοι και κυρίες βουλευτές, διευθυντές κλινικών, καλές οι βασιλόπιτες και οι χοροί και τα πανηγύρια, αλλά κάντε πρώτα τα βασικά και μετά χορέψτε και διασκεδάστε όσο θέλετε, ΑΛΛΑ ΒΡΕΙΤΕ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΙΑ ΛΥΣΗ...

Εμεις δεν ξέρουμε αν θα ζούμε σε 2 μήνες και το σύστημα υγείας μας ταλαιπωρεί ακόμα παραπάνω... Ακούει ο υπουργός υγείας;;; Κύριε Πλευρη, σας παρακαλώ τραβήξτε κανένα αυτί να λειτουργήσει αυτό το έρμο το PET/CT, πριν αρχίσει να χαλάει επειδή δεν χρησιμοποιείται...»