Σήμερα είναι: Τετάρτη, 22 Μαΐου 2019
greek english turkish
ZUKERO ΙΚΤΕΟ BABY SHOP

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Ύποπτες... "ψαριές" στην Αλεξανδρούπολη
Ύποπτες... "ψαριές" στην Αλεξανδρούπολη

Ύποπτη αλιεία Βουλγάρων στο Αρίστηνο, Αλεξανδρούπολης

10-07-2017

Επί τέσσερις μέρες ήταν σταθμευμένα 2 αυτοκινητόσπιτα και 1 τροχόσπιτο, με Βουλγάρικες πινακίδες, στην παραλία του Αρίστηνου Αλεξανδρούπολης.

Μια ομάδα 5 - 6 ατόμων, που τους ανήκαν και τα παραπάνω, ψάρευαν σύμφωνα με καταγγελίες καθημερινά επί 4 ημέρες ανενόχλητοι με ειδικά σύνεργα αλιείας που είχαν μαζί τους. Μερικοί από αυτούς, μάλιστα είχαν και στολή κατάδυσης.

Κι όλα αυτά μπροστά στα μάτια εκατοντάδων λουόμενων οι οποίοι έμειναν έκπληκτοι από το πόσο κοντά τους είχαν απλώσει δίχτυα, και χρησιμοποιούσαν τα ειδικά τους εργαλεία, μιας και σύμφωνα με μαρτυρίες ψάρευαν 5-6 μέτρα από την ακτή. Σύμφωνα με τις ίδιες μαρτυρίες αυτά που ψάρευαν ήταν σωλήνες και όστρακα.

Ένας εκ των λουόμενων μας επισημαίνει πως επικοινώνησε με το Λιμεναρχείο Σαμοθράκης και του είπαν πως δεν είναι αρμοδιότητά τους.

Έπειτα επικοινωνήσαμε κι εμείς με το Λιμεναρχείο και όπως μας ανέφεραν δεν έχουν λάβει γνώση για το περιστατικό και δεν έχει καταγραφεί κάτι.

Πάντως, καταγγέλλων, σε χθεσινή, απογευματινή του επίσκεψη στην παραλία, μας ενημέρωσε πως δεν τους εντόπισε στο ίδιο σημείο.

Όλια Γκαντανίδου

Εκλέγουμε