Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
LIDL

Κάτι τρέχει στον Έβρο

«Υψίστης σημασίας»: τι είπε ο Αλ.Τσίπρας για την Αλεξανδρούπολη

«Υψίστης σημασίας»: τι είπε ο Αλ.Τσίπρας για την Αλεξανδρούπολη

04-11-2018

Για ακόμη μια φορά αναφέρθηκε στην Αλεξανδρούπολη ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, ως σημείο «κομβικού» ενδιαφέροντος για την χώρα αλλά και την ευρύτερη περιοχή.

Ο Αλέξης Τσίπρας στο πλαίσιο της τετραμερούς συνόδου κορυφής στη Βάρνα, που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή της Ελλάδας – Βουλγαρίας – Ρουμανίας & Σερβίας, χαρακτήρισε ως έργο «υψίστης σημασίας» τον αγωγό που θα συνδέσει τις όμορες χώρες.

«Μιλήσαμε για τις μεγάλες δυνατότητες που υπάρχουν μέσα από τη συνεργασία των χωρών μας για επένδυση στην ενεργειακή ασφάλεια στην περιοχή» είπε ο Αλ. Τσίπρας, χαρακτηρίζοντας τον αγωγό IGB ως έργο υψηλής σημασίας. «Πρόκειται για το έργο του εκσυγχρονισμού της σιδηροδρομικής διασύνδεσης Αλεξανδρούπολης- Μπουργκάς-Βάρνας, που μαζί με τη γραμμή από Θεσσαλονίκη μέχρι Αλεξανδρούπολη και για τη δημιουργία ενός δρόμου ταχείας κυκλοφορίας από την Αλεξανδρούπολη μέχρι την περιοχή Μαρίτσα στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα και, από εκεί, με τις ήδη υπάρχουσες οδούς προς Σόφια ή προς Βάρνα και Μπουργκάς», επισήμανε ο ίδιος.

Να σημειωθεί πως το εν λόγω έργο συνδέεται άμεσα με την κατασκευή του πλωτού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, αφού για τη Βουλγαρία και τις παρακείμενες σε αυτή αγορές, το φυσικό αέριο θα μεταφέρεται μέσω του διασυνδετήριου αγωγού Ελλάδας-Βουλγαρίας (IGB) του οποίου η εμπορική λειτουργία προγραμματίζεται εντός του 2020.

«Ο αγωγός IGB αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα του οράματός μας για ενοποιημένη αγορά φυσικού αερίου στα Βαλκάνια», δήλωσε παλαιότερα ο Υπουργός Ενέργειας Γ.Σταθάκης.

Όπως τόνισε ο Υπουργός: «Αποτελεί τμήμα του νότιου διαδρόμου και μέσω της διασύνδεσης με τον ΤΑΡ και το δίκτυο του ΔΕΣΦΑ θα παρέχει στη Νοτιοανατολική Ευρώπη πρόσβαση στο αέριο της Κασπίας και άλλων πηγών, καθώς και σε υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) μέσω των ελληνικών τερματικών σταθμών, όπως ο σταθμός LNG στην Αλεξανδρούπολη».