Σήμερα είναι: Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2020
greek english turkish
ΙΚΤΕΟ ΕΠΙΠΛΟΡΑΜΑ KOYKORAVAS

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Ζαν Κλωντ Γιούνκερ καλεί…Ορεστιάδα & Β.Μαυρίδη: «Μοιράζομαι τη χαρά σας»

Ζαν Κλωντ Γιούνκερ καλεί…Ορεστιάδα & Β.Μαυρίδη: «Μοιράζομαι τη χαρά σας»

17-08-2018

«Ως επίτιμος Δημότης μοιράζομαι την ιδιαίτερη χαρά, ικανοποίηση και συγκίνηση για την αποφυλάκιση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών».

Αυτό μεταξύ άλλων αναφέρει στην επιστολή που απέστειλε στο Δήμαρχο Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στον απόηχο της απελευθέρωσης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από τις φυλακές της Αδριανούπολης στην Τουρκία.

Ο Ζαν Κλωντ Γιούνκερ αναφέρει, απευθυνόμενος στον Δήμαρχο στον ενικό, πως «γνωρίζεις καλά το προσωπικό μου ενδιαφέρον και τη σταθερή υποστήριξή μου (…) . Η Τουρκία δεν έχει να φοβάται τίποτα από τους Ευρωπαίους γείτονές της, τουναντίον έχει μόνο να κερδίσει από μια σταθερή στρατηγική σχέση με την Ε.Ε».

«Η Ορεστιάδα, ο Δήμος μας, στα ακροδάχτυλα της ελληνικής επικράτειας και των Ευρωπαϊκών μας Συνόρων, σε εγγύτητα αναπνοής από τη Τουρκία, ελπίζω ότι θα παραμείνει γέφυρα και φάρος φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των δύο λαών, αλλά και της ένωσής μας με την Τουρκία», καταλήγει ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Την κίνηση αυτή καλοσώρισε ο Δήμαρχος Βασίλης Μαυρίδης, αποκαλώντας των Ζαν Κλωντ Γιούνκερ τον «πιο διαχρονικό φιλέλληνα πολιτικό».

«Η Ευρώπη σας οφείλει πολλά, και η Ελλάδα ακόμη περισσότερα. Ως Δήμαρχος του Δήμου Ορεστιάδας και με βαθύ αίσθημα ευγνωμοσύνης προς το πρόσωπό σας, λαμβάνω την τιμή να σας προσκαλέσω να παραβρεθείτε στην πόλη μας», καταλήγει ο Βασίλης Μαυρίδης.

Σίγουρα αυτή η κίνηση αποτελεί ένδειξη φιλίας και στήριξης προς την Ελλάδα, αλλά και ένα «νεύμα επιδοκιμασίας» προς τη γείτονα Τουρκία.

Διαβάστε και τις δύο επιστολές