Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
EMY ΜΟΝΩΣΕΙΣ
ΤΑΞΙΔΕΨΤΕ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ
πρεπει να δειτε
Αθανάσιος Γ. Καΐσας
Αθανάσιος Γ. Καΐσας
Φωτοβολταϊκά συστήματα
Εθνικής Αντιστάσεως 64

Ποτοποιία – Οινοποιία Θράκης
Ποτοποιία – Οινοποιία Θράκης
...ποτοποιούμε από το 1893

Φάρος
Φάρος
Ραδιοταξί - Ειδικά οχήματα
Μακράς Γέφυρας 2

Καλονιάτης Μ. Ιωάννης
Καλονιάτης Μ. Ιωάννης
Κατασκευή & Τοποθέτηση κουφωμάτων
Απαλός

Bio clean - Δαρμής Θ.
Bio clean - Δαρμής Θ.
Βιοκαθαρισμοί - Βαφές οχημάτων
3ο χλμ Αλεξ/πολης - Αμφιτρίτης

Hotel Erika
Hotel Erika
Ξενοδοχείο
Δ. Καραολή 110
χαρτης επιχειρησεων
χορηγοι & φιλοι
Heat Radio 88,3
Heat Radio 88,3
Ξένη μουσική
Γ. Καρτάλη 18

Χαλβάς: μια νηστίσιμη, νοστιμότατη, θρεπτική λιχουδιά

Η νηστεία και η Σαρακοστή, φέρνουν στο τραπέζι μας μια λιχουδιά νόστιμη και ταυτόχρονα ιδιαίτερα θρεπτική για τον οργανισμό μας: το χαλβά. Αν μέχρι τώρα δεν τον είχατε συμπεριλάβει στη διατροφή σας, ίσως ήρθε η ευκαιρία!

Ο χαλβάς συναντάται, σε διάφορες ποικιλίες, σε όλες τις χώρες των Βαλκανίων, αρκετές της Μεσογείου, αλλά και της Μέσης Ανατολής (μέχρι και την Ινδία και το Πακιστάν). Είναι μια δημοφιλής πρόταση διατροφής που ενδείκνυται για μικρούς και μεγάλους ως επιδόρπιο ή κολατσιό για όλες τις ώρες.

Υπάρχουν τριών τύπων χαλβάδες στην Ελλάδα, ο σησαμένιος, ο σιμιγδαλένιος και ο χαλβάς Φαρσάλων. Ξεχωρίζονται τόσο από την όψη, όσο και από την υφή και φυσικά τη γεύση τους. Νηστίσιμος είναι ο χαλβάς με σησάμι. Για όσους δε νηστεύουν το λάδι, θεωρούνται νηστίσιμοι και οι άλλοι δύο τύποι, εφόσον έχουν παρασκευαστεί με λάδι.

Πρόκειται για μια παραδοσιακή τροφή που χαρίζει υγεία, γεύση, ευεξία και …απογειώνει τη διατροφή μας τη Σαρακοστή, αλλά και κάθε άλλη εποχή. Αρχίστε λοιπόν τώρα διατροφή παραδοσιακά με χαλβά και συνδυάστε ιδανικά, γευστικά έθιμα και παραδόσεις με σημαντικά για την υγεία θρεπτικά συστατικά.

Ο σησαμένιος χαλβάς, με βάση το πολύτιμο διατροφικά σησάμι, προσφέρει σημαντικά για τον οργανισμό συστατικά, που συμβάλουν στην καλή υγεία με τον πιο φυσικό τρόπο. Παρασκευάζεται από το ταχίνι, που με τη σειρά του φτιάχνεται από πολτοποιημένο σουσάμι και είναι μια υψηλής διατροφικής αξίας τροφή. Το γεγονός ότι ο χαλβάς αποτελείται κατά 60% από ταχίνι, έχει ως αποτέλεσμα οι ευεργετικές ιδιότητες του σπόρου να μεταφέρονται και στο γλυκό.

Η αγνή αυτή παραδοσιακή τροφή, διαθέτει λοιπόν όλα τα συστατικά και τις ευεργετικές ιδιότητές του σησαμιού και στo πλαίσιο ενός ισορροπημένου τρόπου διατροφής, προσφέρει:

-Καλής ποιότητας πρωτεΐνες που βοηθούν στην ομαλή ανάπτυξη του οργανισμού.

-Σίδηρο, ασβέστιο και πολύτιμα άλλα μέταλλα και ιχνοστοιχεία που εξυπηρετούν τη σωστή μεταβολική λειτουργία και ενίσχυση των οστών.

-Πολυακόρεστα-καλά-λιπαρά που συμβάλουν στην καλύτερη λειτουργία καρδιάς και αγγείων.

-Φυσικά αντιοξειδωτικά -λιγνάνες και βιταμίνη Ε- που συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των ελευθέρων ριζών που επιταχύνουν τη γήρανση της επιδερμίδας.

-Βιταμίνες που βοηθούν στη συμπλήρωση του ημερήσιου διαιτολογίου.

Επιπλέον, διάφορες μελέτες έχουν αποδείξει και άλλα, σημαντικά πλεονεκτήματα του χαλβά στην ανθρώπινη υγεία όπως η αντιγηραντική και αντιυπερτασική του ιδιότητα και η συμβολή του στην αντιμετώπιση της χοληστερίνης, στην καλύτερη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, στην πρόληψη του καταρράκτη και στην αντιμετώπιση του διαβήτη.

Πλέον, το εμπόριο προσφέρει διάφορους γευστικούς συνδυασμούς, όπως χαλβά με γεύση βανίλια, κακάο ή ανάμικτο (μισό με βανίλια και μισό με κακάο), χαλβά με αμύγδαλα, με μέλι, με επικάλυψη σοκολάτας, με φουντούκια ή σταφίδες κ.ά.

Μπορούμε επίσης να εντάξουμε στην καθημερινή διατροφή μας θρεπτικά, χορταστικά σνακ με χαλβά, που θα δημιουργήσουμε εύκολα και γρήγορα με τα υγιεινά υλικά της επιλογής μας κερδίζοντας διαφορετικά κάθε φορά θρεπτικά στοιχεία. Ο Μακεδονικός Χαλβάς, μας προτείνει: γιαούρτι με χαλβά και φρούτα, μήλο γεμιστό με χαλβά, σάντουιτς με χαλβά ολικής αλέσεως και μπανάνα ή αραβική πίτα με χαλβά και ξηρούς καρπούς.

Ο συνδυασμός των σημαντικών συστατικών του χαλβά με φρέσκα ή αποξηραμένα φρούτα, με ψωμί ολικής άλεσης κ.τ.λ., αποτελούν, στο πλαίσιο μιας ισορροπημένης διατροφής, την ιδανική λύση για φυσική ενδυνάμωση και ενίσχυση του οργανισμού στο γραφείο ή το σπίτι, στο πρωινό, το απόγευμα πριν από το γυμναστήριο ή ακόμα και πριν από τον ύπνο.

Σας προτεινουμε
Σπίτι του Γλυκού
Σπίτι του Γλυκού
Catering - Ζαχαροπλαστεία
Ι. Καβύρη 47

Τότα
Τότα
Κατασκευαστικές εργασίες
2ο χλμ. Αλεξανδρούπολης - Νέας Χηλής

WINLINE
WINLINE
Ενεργειακά συστήματα κουφωμάτων
Λ. Δημοκρατίας 373

Moto Access
Moto Access
Καραγιαννίδης Στράτος
Νικομηδείας & Ελ. Φιλιππίδη 5

Παπαχρήστου & Συνεργάτες
Παπαχρήστου & Συνεργάτες
Λογιστικές Υπηρεσίες
14ης Μαΐου 28
αστυνομικο δελτιο
αστυνομικο δελτιο
Ο καιρός στον Έβρο
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
νεες καταχωρησεις
Βιοτεχνία Τεντών Τσελεμπάκη
Βιοτεχνία Τεντών Τσελεμπάκη
Προϊόντα σκίασης
Αγίας Παρασκευής 14

King's Gold
King's Gold
Ενεχυροδανειστήριο
Αίνου 50

The Gardeners
The Gardeners
Υπηρεσίες διαμόρφωσης κήπων
Αρχαίας Σάλλης 8
Καταχωρήστε την επιχείρησή σας
photo της εβδομαδας
Φουρτουνιασμένη θάλασσα στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης
Φουρτουνιασμένη θάλασσα στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης