Say "cheese"
e - fans
Γλυκοί πειρασμοί
Τα χωριά του Έβρου
Τι παίζει η ΤV τώρα
Οδηγός επιχειρήσεων

e - books

22η Έκθεση Βιβλίου Αλεξανδρούπολης.

22η Έκθεση Βιβλίου Αλεξανδρούπολης.

13-07-2013

Δέκα ημέρες θα διαρκέσει φέτος η Έκθεση Βιβλίου που θα πραγματοποιηθεί για ακόμη μία χρονιά στην παραλία της Αλεξανδρούπολης.Το καλοκαιρινό ραντεβού με τη μαγεία του Βιβλίου έφτασε!

Η 22η Έκθεση Βιβλίου Αλεξανδρούπολης έκθεση θα λειτουργεί από τις 19 έως τις 28 Ιουλίου  καθημερινά από τις 20:00 έως 24:00. Δέκα μέρες ταξίδι στον υπέροχο κόσμο του βιβλίου, κάτω από το φως του Φάρου, με πληθώρα παράλληλων δράσεων για μικρούς και μεγάλους, όπως Κυνήγι Χαμένου Θησαυρού, αναγνώσεις παραμυθιών, εργαστήρια κατασκευών για παιδιά, διαδραστικά παιχνίδια, εκπαίδευση στην Αστρονομία, κουκλοθέατρο, χορευτικές παραστάσεις και πολλές ακόμα δημιουργικές δράσεις!

Τον μακροβιότερο Πολιτιστικό Θεσμό της Αλεξανδρούπολης διοργανώνουν και φέτος τα βιβλιοπωλεία της πόλης σε συνεργασία με την Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Έβρου και με την υποστήριξη του Δήμου Αλεξανδρούπολης και του Επιμελητηρίου Έβρου.

Αναλυτικά το Πρόγραμμα της Έκθεσης περιλαμβάνει τα εξής:

Παρασκευή 19 Ιουλίου
• Κυνήγι Χαμένου Θησαυρού από την Ομάδα «ΑλληΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ» του Σταυριανού Κιναλόπουλου).

Σάββατο 20 Ιουλίου
• Εγκαίνια Έκθεσης
• Βράβευση του ΕΒρίτη Συγγραφέα Θεόδωρου Κυρκούδη
 • Μουσικές επιλογές (κυρίως από soundtracks που προέρχονται από Βιβλία) από τον dj Κώστα Κόκορη.
• Χορογραφία "THINKING BODIES" (Σκεπτόμενα Σώματα)
 Πρόκειται για μια χορογραφία εμπνευσμένη από την θεωρία του Judson Dance Theater της Νέας Υόρκης, η οποία υποστηρίζει ότι ο χορευτής δεν είναι απλά ένα σώμα που εκτελεί σειρές βημάτων αλλά ένας σκεπτόμενος καλλιτέχνης που παίρνει αποφάσεις και επενδύει τόσο στο σώμα, το εργαλείο της δημιουργίας του, όσο και στο μυαλό μέσω της θεωρίας και της ενασχόλησης με το πνεύμα. Μέσα από ένα παιχνίδι με το βιβλίο οι εκκολαπτόμενες χορεύτριες της σχολής παρουσιάζουν ένα κομμάτι από την καθημερινότητά τους καθώς η ζωή τους αποτελεί την τέλεια ισορροπία ανάμεσα στην χορευτική άσκηση και στο ταξίδι του διαβάσματος. Η χορογραφία απέσπασε το 2ο Βραβείο στην κατηγορία του Ομαδικού Σύγχρονου Χορού στο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό «Τερψιχόρης Έργα» που πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή τον Απρίλιο του 2013. Χορογραφία: Χαρίκλεια Βουτσά Συμμετέχουν: Σχολή Χορού Έλσας Αθανασιάδου - Αγγελίδου Αλεξία, Αϊτατόγλου Ελένη, Αντωνίου Άννα-Ειρήνη, Λιανίδου Έλενα, Kαράμπελα Μαριτίνα, Μανσινάκη Μαριάνθη.

Κυριακή 21 Ιουλίου
• Ανάγνωση Παραμυθιού: «Το παράπονο των ψαριών» της Νηπιαγωγού Βασιλικής Χουρσίδου. Πρόκειται για ένα Περιβαλλοντικό παραμύθι το οποίο εστιάζει στη μόλυνση της θάλασσας.
• Εργαστήρι κατασκευής παιδικών καπέλων με θέμα τα ψαράκια και τη θάλασσα και πανό με συνθήματα για την προστασία του περιβάλλοντος.

Δευτέρα 22 Ιουλίου
• «Διαβάζω, Δωρίζω και Σώζω μια Βιβλιοθήκη»: Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να φέρουν όσα βιβλία έχουν διαβάσει και δεν τα χρειάζονται, για να τα χαρίσουμε σε μία βιβλιοθήκη της πόλης μας που πραγματικά έχει ανάγκη εμπλουτισμού!
• Παρουσίαση του βιβλίου "15 Σπουδές της Ελληνικής Ζωής" του Αλεξανδρουπολίτη Φοίβου Μάλαμα, από το βιβλιοπωλείο + βιβλία Καφετζή.

Τρίτη 23 Ιουλίου
 • Εργαστήρι Κατασκευής Σελιδοδείκτη τριών (3) τύπων, ανάλογα με τις ηλικίες των παιδιών (2-4, 4-8, 8 και άνω). Επιμέλεια: Πρότυπο Παιδικό Κέντρο ΛΕΓΓΕΤΣΗ

Τετάρτη 24 Ιουλίου
• Δράσεις από την «ΑΡΣΙΣ». Η ΑΡΣΙΣ είναι μη κυβερνητική οργάνωση που δουλεύει για την υποστήριξη των παιδιών και των νέων που βρίσκονται σε δυσχέρεια ή κίνδυνο: - «Η γη σε πανέρια». Διαδραστικό κουκλοθέατρο δρόμου. - «Η γη φοράει τα καλά της». Η «γη φοράει τα καλά της» μέσα από τα μάτια των παιδιών. Διαδραστικός πίνακας κολάζ που δημιουργείται παράλληλα με την παράσταση από τα παιδιά. Τα παιδιά καλούνται να εκφραστούν δημιουργικά και να ντύσουν τη γη από την αρχή, όπως τα ίδια τη φαντάζονται.

Πέμπτη 25 Ιουλίου
• Δράσεις από το Εργαστήριο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του Γραφείου Εθελοντισμού Δήμου Αλεξανδρούπολης - Αφιέρωμα στους μικρούς αναγνώστες. Ανάγνωση παραμυθιών κ παιδικών ιστοριών, έξυπνες κατασκευές, παιχνίδι με τη συμμετοχή των παιδιών του Εργαστηρίου αλλά και των μικρών επισκεπτών της Έκθεσης Βιβλίου. Με τον Σχεδιασμό και την Επιμέλεια των Εθελοντριών Κοινωνικών Λειτουργών και Νηπιαγωγών του Εργαστηρίου.

 Παρασκευή 26 Ιουλίου
• «Ξεφυλλίζοντας το Βιβλίο του Ουρανού» Περιήγηση στις γειτονιές του Σύμπαντος με το ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΟ του Συλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Θράκης.

Σάββατο 27 Ιουλίου
• Κατασκευή εικονογραφημένου παιδικού βιβλίου, με δημιουργούς τα ίδια τα παιδιά Συντονισμός: Νηπιαγωγός Βασιλική Χουρσίδου

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΚΑΙ ΣΕΙΡΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΩΝ
1. Ε.ΠΟ.Φ.Ε.
2. Βιβλιοπωλείο Σαμουρκασίδη - Εκδόσεις Σαββάλας και Μεταίχμιο
3. Βιβλιοπωλείο Τραμ - Εκδόσεις Πατάκη, Οξύ και Εμπειρία
4. Βιβλιοπωλείο Βαταμίδη Εκδόσεις Modern times και Μίνωας
5. Βιβλιοπωλείο Βαταμίδη
6. Βιβλιοπωλείο Ορφικός
7. Βιβλιοπωλείο Δημητριάδη - Εκδόσεις Λιβάνη
8. Βιβλιοπωλείο Δεληγιάννη - Εκδόσεις Ψυχογιός
9. Βιβλιοπωλείο Δεληγιάννη
10. Βιβλιοπωλείο + βιβλία Καφετζή - Εκδόσεις Κέδρος
11. Βιβλιοπωλείο Πετκίδου - Εκδόσεις Ωκεανίδα
12. Βιβλιοπωλείο Ελευθερουδάκης - Εκδόσεις Καστανιώτη, Σύγχρονοι Ορίζοντες και Παπαδόπουλος
13. Βιβλιοπωλείο Φυτίλη - Εκδόσεις Διόπτρα και Άγκυρα

Who is Who
Ό,τι "παίζει"!
χαρτης επιχειρησεων