Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
Big Barrel
Say "cheese"
e - fans
Γλυκοί πειρασμοί
Τα χωριά του Έβρου
Τι παίζει η ΤV τώρα
Οδηγός επιχειρήσεων

e - cinema

2ο AXD Short Film Festival: Ήρθε για να μείνει το φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Αλεξανδρούπολης!

2ο AXD Short Film Festival: Ήρθε για να μείνει το φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Αλεξανδρούπολης!

07-07-2021

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το δεύτερο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Αλεξανδρούπολης στις 24-27/06/21.

Μια τετραήμερη κινηματογραφική γιορτή όπου υψηλής ποιότητας ταινίες, εκδηλώσεις μοναδικού ενδιαφέροντος, σημαίνοντα πρόσωπα του καλλιτεχνικού χώρου και ονειρικά μουσικά ταξίδια συνέθεσαν ένα εντυπωσιακό μωσαϊκό χρωμάτων, εικόνων, ήχων, πολιτισμού, χαράς και δημιουργίας.

Η έναρξη του Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε στον μοναδικό ‘’ΧΩΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΗ’’ στην Παλαγία με την συναυλία του Κολομβιανού μουσικού Oscar Cortes και την παράλληλη έκθεση ζωγραφικής και κατασκευών της εικαστικού Σύνη Αναστασιάδη.

Ταινίες μικρού μήκους με μοναδικές ιστορίες απ’ όλο τον πλανήτη παρουσιάστηκαν στο κοινό της Αλεξανδρούπολης, το οποίο αγκάλιασε το φεστιβάλ στον Θερινό Κινηματογράφο Φλοίσβο!

Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν ενδιαφέροντα σεμινάρια και ομιλίες από τον φωτογράφο Νάσο Ναλμπάντη σχετικά την φωτογραφία και τον κινηματογράφο, από τον καθηγητή του Τμήματος Κινηματογράφου Α.Π.Θ. Νικόλαο Αλέτρα για την εκπαίδευση στο σινεμά, από τον Χρήστο Απόστολο Μπουρουλίτη για τον κωμικό θεατρικό αυτοσχεδιασμό και από τον Oscar Cortes για τη μουσική στον κινηματογράφο. Επιπλέον, το κοινό της πόλης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με ορισμένους από τους σκηνοθέτες των ταινιών που προβλήθηκαν και οι μικροί μας φίλοι να παρακολουθήσουν ταινίες ειδικές για παιδιά. 

Το AXD SHORT FILM FESTIVAL αποτελεί το πρώτο διεθνές φεστιβάλ ταινιών της Θράκης με γενέτειρα την Αλεξανδρούπολη σε μια οργάνωση της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας ‘’Μέθεξις’’ με τη συνδιοργάνωση του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Σε μια περίοδο αβεβαιότητας και φαινομενικής απογοήτευσης, οφείλουμε να απαντήσουμε στις προκλήσεις των καιρών με αισιοδοξία, δυναμικότητα κι αποφασιστικότητα. Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αλεξανδρούπολης δημιουργεί πολιτισμό και ανάπτυξη. Νέοι άνθρωποι με όραμα, τεχνογνωσία, συνέπεια, υπευθυνότητα, μεράκι, διάθεση προσφοράς και αγάπη για τον τόπο και τους ανθρώπους του, σχεδιάζουν και υλοποιούν μια διοργάνωση πρότυπο!

Ραντεβού του χρόνου στο τρίτο φεστιβάλ AXD Short Film Festival το 2022.

2ο AXD Short Film Festival: Ήρθε για να μείνει το φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Αλεξανδρούπολης! 2ο AXD Short Film Festival: Ήρθε για να μείνει το φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Αλεξανδρούπολης! 2ο AXD Short Film Festival: Ήρθε για να μείνει το φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Αλεξανδρούπολης! 2ο AXD Short Film Festival: Ήρθε για να μείνει το φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Αλεξανδρούπολης! 2ο AXD Short Film Festival: Ήρθε για να μείνει το φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Αλεξανδρούπολης!
Who is Who
Ό,τι "παίζει"!
χαρτης επιχειρησεων