Say "cheese"
e - fans
Γλυκοί πειρασμοί
Τα χωριά του Έβρου
Τι παίζει η ΤV τώρα
Οδηγός επιχειρήσεων

Say "cheese"

Θραύση κάνει στην Αθήνα ο Αλεξανδρουπολίτης ηθοποιός - συγγραφέας Σταυριανός Κιναλόπουλος - Γνωστοί καλλιτέχνες στην παρουσίαση του "Παλέρμο"

Θραύση κάνει στην Αθήνα ο Αλεξανδρουπολίτης ηθοποιός - συγγραφέας Σταυριανός Κιναλόπουλος - Γνωστοί καλλιτέχνες στην παρουσίαση του "Παλέρμο"

03-02-2020

Θραύση κάνει στην πρωτεύουσα ο Αλεξανδρουπολίτης Σταυριανός Κιναλόπουλος. Το βράδυ της περασμένης Τρίτης, στο νέο φουαγιέ του Θεάτρου Παλλάς, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του ολοκαίνουριου βιβλίου του, με πλήθος κόσμου να δίνει το «παρών».

Την εκδήλωση παρουσίασε η δημοσιογράφος Αφροδίτη Γραμμέλη, ενώ στο τέλος της βραδιάς η Σοφία Κουρτίδου ερμήνευσε ένα ιταλικό νανούρισμα. Μάλιστα, αποσπάσματα διάβασε οι ηθοποιοί: Κατερίνα Λέχου, Μαριάννα Τουμασάτου, Γιώργος Χρανιώτης και Μάρω Κοντού.

Το «Παλέρμο, Έπεσε η Νύχτα» είναι το δεύτερο προσωπικό του αστυνομικό μυθιστόρημα και αποτελεί τη δεύτερη περιπέτεια, της ντετέκτιβ Άρτεμης Ζαφείρη – μια συνέχεια του πρώτου του μυθιστορήματος με τίτλο «ΚΙΧ», το οποίο χαρακτηρίστηκε ως παγκόσμια αστυνομική καινοτομία.

O Σταυριανός Κιναλόπουλος γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη.
Κατέχει bachelor στο τμήμα Arts του Empire State University της Νέας Υόρκης.
Είναι υπότροφος της δραματικής σχολής Ίασμος και απόφοιτος του Νέου Ελληνικού Θεάτρου, στην κατηγορία ''εξαίρετου ταλέντου Καρόλου Κουν'' .
Παρακολούθησε σεμινάρια πάνω στην ψυχολογία, φυσιογνωμική-γλώσσα του σώματος και image making από την European Corporate Image.
Ο Κώστας Γεωργουσόπουλος τον βάφτισε ως τον πρώτο έλληνα συγγραφέα του Θεάτρου Καταγραφής. Το έργο του Ασανσέρ βραβεύτηκε από το Διεθνές Ινστιτούτο Θεάτρου της UNESCO (I.T.I).
Έχουν εκδοθεί και ανέβει τα έργα του: Κι απόψε ένα τρένο έχασα, Τρία Κάππα, Ασανσέρ, Ορνιθόρυγχος και Τικ-Τακ Ακριβώς. Το πρώτο του μυθιστόρημα με τίτλο Κιχ, χαρακτηρίστηκε ως παγκόσμια αστυνομική καινοτομία.
Διδάσκει συγγραφή, υποκριτική και γλώσσα του σώματος.

Σύνοψη του βιβλίου "Παλέρμο"
Xριστούγεννα 1972.
Κορυφή του Ολύμπου. Ο Ελληνοϊταλός Διόνυσος Κολλίνι καλεί τους συγγενείς του για την αναβίωση ενός σικελικού εθίμου. Του αστυνομικού παιχνιδιού χαρτιών «έπεσε η νύχτα στο Παλέρμο», με αφηγητή του παιχνιδιού τον μπάτλερ και πιστό του φίλο.

Στο τραπέζι του σαλονιού, υπό τη μουσική του Ριγκολέττο του Βέρντι, η τράπουλα μοιράζεται. Τα απλά χαρτιά είναι τα θύματα. Ο βαλές καρδιά ο δολοφόνος. Και ο άσσος μπαστούνι ο μαφιόζος, δηλαδή ο μόνος που γνωρίζει τον δολοφόνο.

«Έπεσε η νύχτα στο Παλέρμο. Κλείστε τα μάτια. Ο δολοφόνος σηκώνει το χέρι. Ο μαφιόζος τα ανοίγει και βλέπει ποιος είναι ο δολοφόνος. Τα κλείνει. Μόλις χτυπήσω το χέρι μου, ανοίγετε όλοι τα μάτια και το παιχνίδι ξεκινά». Μπαμ! Αντί για το χέρι του αφηγητή, χτυπάει το κεφάλι ενός εκ των παιχτών στο τραπέζι... Νεκρός. Από την παλάμη του γλιστρά ο άσσος μπαστούνι.

Στο όρος των θεών φτάνει η κόρη του Αλέξανδρου Ζαφείρη -διασημότερου Έλληνα ντεντέκτιβ- Άρτεμις. Αντιμέτωπη με ένα μυστήριο που συνέβη μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα, μπροστά στα μάτια όλων. Στα κλειστά μάτια. Όλοι οι ύποπτοι ήταν παρόντες στον φόνο και όλοι θύματα του γεγονότος. Όχι όλοι. Κάποιος κρατούσε τον βαλέ καρδιά.

Who is Who
Ό,τι "παίζει"!
χαρτης επιχειρησεων