Σήμερα είναι: Τετάρτη, 8 Ιουλίου 2020
greek english turkish

Say "cheese"


Say "cheese"

e - fans


e - fans

Γλυκοί πειρασμοί


 Γλυκοί πειρασμοί

Τα χωριά του Έβρου


Τα χωριά του Έβρου

Τι παίζει η ΤV τώρα


Τι παίζει η ΤV τώρα

Οδηγός επιχειρήσεων


Οδηγός επιχειρήσεων
SOHO DANSE PASSION AL FARO

Ό,τι "παίζει"!

Αλεξανδρούπολη: Μαθήματα ζωγραφικής σε παιδιά και εφήβους

Αλεξανδρούπολη: Μαθήματα ζωγραφικής σε παιδιά και εφήβους

11-09-2016

Ξεκινά ο νέος κύκλος μαθημάτων ζωγραφικής για παιδιά, για τη σχολική χρονιά 2016-2017 που θα πραγματοποιούνται στην παλιά Δημαρχία στις αίθουσες διδασκαλίας του εργαστηρίου εικαστικών τεχνών. Η διάρκεια των μαθημάτων θα είναι από την 1η Οκτωβρίου ως τέλη Ιουνίου.

Το εργαστήρι εικαστικών ξεκίνησε την λειτουργία του τον Οκτώβριο του 1995. Από το Δεκέμβριο του 1995 εντάχθηκε στο δίκτυο πόλεων δώδεκα αρχικά δήμων της Ελλάδας. Σ’ αυτό το διάστημα διοργάνωσε παράλληλες δράσεις με το Δημοτικό Ωδείο, τη Δημοτική βιβλιοθήκη, την κινηματογραφική λέσχη, διαλέξεις, συμμετείχε στα Ελευθέρια, συνεργάστηκε με την πρωτοβάθμια εκπαίδευση, αντάλλαξε εκθέσεις  και εκπαιδευτικό υλικό με το δίκτυο πόλεων, άλλων δήμων. Συμμετείχε σε πανελλήνιους διαγωνισμούς κερδίζοντας βραβεία και διακρίσεις. Παρουσίασε παραστάσεις υλοποιημένες με την μορφή σκηνοθετημένων happenings καθώς και παραστάσεις κουκλοθέατρου.

Οι εργασίες των σπουδαστών παρουσιάζονται μετά την ολοκλήρωση της σχολικής χρονιάς στην ετήσια έκθεση του εργαστηρίου. Οι μαθητές στο εργαστήρι εικαστικών μαθαίνουν για την τέχνη και δημιουργούν τέχνη. Πειραματίζονται πάνω στο έργο των μεγάλων  ζωγράφων προσεγγίζοντας διαφορετικούς εκφραστικούς τρόπους. Προτείνεται το παιχνίδι με  διαφορετικά υλικά που θα τους επιτρέψει να εκτιμήσουν την εκφραστική τους αξία. Παίζουν με τις δυνατότητες του χρώματος, τις υφές, αξιοποιούν «άχρηστα» υλικά μεταμορφώνοντάς τα σε τεχνήματα.               

Πηγές έμπνευσης αποτελούν  η φύση και το κατασκευασμένο περιβάλλον ο κόσμος των παραμυθιών και της λογοτεχνίας, «σπουδές εκ του φυσικού» στο ύπαιθρο αλλά και στο χώρο του εργαστηρίου, ο χώρος της ιστορίας της τέχνης  με τα διαφορετικά κινήματα και τεχνικές. Η μετάβαση από τις δύο στις τρεις διαστάσεις με γλυπτικές μορφές καθώς και σε τέχνες του χώρου και της δράσης που υλοποιούνται σαν θεατρικές παραστάσεις και που για να εξυπηρετηθούν απαιτείται η κατασκευή μάσκας, κούκλας, κοστουμιών, σκηνικών, καπέλων κλπ .

Τα  μαθήματα καλλιτεχνικής αγωγής απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας έξι έως δεκαεπτά ετών καθώς και σε φοιτητές. Τα τμήματα διαμορφώνονται σε τέσσερις ηλικιακές βαθμίδες και προτείνονται οι αντίστοιχες θεματικές ενότητες.

Σημαντικό ρόλο παίζει η διαμόρφωση εκείνων των συνθηκών που θα εμψυχώσουν τους μαθητές και θα απελευθερώσουν τις ευαισθησίες τους συμβάλλοντας στη δημιουργία  διαφορετικής διασκεδαστικής γνώσης.

Εγγραφές πραγματοποιούνται καθημερινά στους χώρους διδασκαλίας 11.00-1.00μ.μ. Πληροφορίες  Μ.Σιδηροπούλου, Ε.Παπαρήγα,  στο τηλέφωνο 2551026200 τις ίδιες ώρες.

Τηλέφωνο γραμματείας 2551026627.

Who is Who


Who is Lava;

Who is Lava;

Who is – Lava (Κώστας Μολτσίδης) Ποιός είναι ο LAVA και γιατί είναι ξεχωριστός; Κοντά μας έχουμε έναν ράπερ, τραγουδιστή, παραγωγό
περισσότερα...

Ό,τι "παίζει"!


 Ό,τι "παίζει"!

χαρτης επιχειρησεων


Χάρτης Επιχειρήσεων