Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
THE GARDENERS
Say "cheese"
e - fans
Γλυκοί πειρασμοί
Τα χωριά του Έβρου
Τι παίζει η ΤV τώρα
Οδηγός επιχειρήσεων

e - travelling

Εξορμήσεις στη φύση παρέα με τους "Πεζοπόρους Αλεξανδρούπολης"

Εξορμήσεις στη φύση παρέα με τους "Πεζοπόρους Αλεξανδρούπολης"

19-04-2021

Οι Πεζοπόροι Αλεξανδρούπολης ξεκίνησαν σαν μια παρέα 4 φίλων, Στέλιος Σαββίδης, Αστέριος Μπρατσάς, Βαγγέλης Ανδρεάδης και Πασχάλης Τσολακιδης, οι οποίοι πεζοπορούσαν εντός του αστικού ιστού της Αλεξανδρούπολης, 3 φορές την εβδομάδα για περίπου ένα χρόνο.

Στις 10 Φεβρουαρίου του 2019 έκαναν την πρώτη εξόρμιση εκτός πόλης, στον καταρράκτη της Ιάνας, πίσω από την εκκλησία του Αγίου Δημητριου με κατεύθυνση προς Αγίους Θείοδωρους, μετά από παρότρυνση του Δημήτρη Τσακαλίδη, ο οποίος μετά από αρκετές συμμετοχές σε ημιμαραθώνιους και μαραθώνιους αγώνες ήθελε να γνωρίσει τις ομορφιές της περιοχής.

Έκτοτε, μετά από 2 χρόνια η παρέα μεγάλωσε και πλέον αριθμεί περίπου 700 μέλη στην ομάδα στο Facebook. Οι πεζοπορίες γίνονται κάθε Κυριακή, με ξεκίνημα στις 6:00 το πρωί και συνήθως κρατάνε 5 με 6 ώρες. Παλαγία, Άβαντας, Αισύμη, Λεπτοκαρυά, Καλλιθέα, Δαδιά, Νίψα και Κίρκη είναι οι προορισμοί στους οποίους η παρέα μετράει περίπου 80 καταγεγραμμένες διαδρομές.

Το καλοκαίρι του 2020, και έχοντας πλέον μια εμπειρία ενάμιση χρόνου στη φύση, οι εκδρομές "ανοίξανε" και για αρχάριους περιπατητές οι οποίοι μπορούσανε να συμμετέχουν όποτε το επιθυμούσαν. Έτσι, ο αριθμός των εκδρομέων ανέβηκε σε πάνω από 35 κάθε Κυριακή.

Δυστυχώς λόγω της πανδημίας αυτό έχει σταματήσει για την ώρα. Αυτό το διάστημα χαράσσονται και ανοίγονται νέα μονοπάτια προετοιμάζοντας έτσι τις καλοκαιρινές εξορμίσεις!

Πρέπει να σημειωθεί πως δεν πρόκειται για σύλλογο, αλλά για παρέα που πεζοπορεί ερασιτεχνικά, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και έχοντας όλα τα εφόδια έτσι ώστε μια εξόρμιση να χαρακτηρίζεται ως απόλυτα ασφαλής! Για περισσότερες πληροφορίες βρείτε τους Πεζοπόρους Αλεξανδρούπολης στο Facebook στην ομώνυμη ομάδα με ένα κλικ ΕΔΩ

Το e-evros.gr επικροτεί αυτές τις δράσεις και παροτρύνει και άλλους πολίτες του Δήμου να ενταχθούν στην ομάδα των πεζοπόρων Αλεξανδρούπολης.


Εξορμήσεις στη φύση παρέα με τους "Πεζοπόρους Αλεξανδρούπολης" Εξορμήσεις στη φύση παρέα με τους "Πεζοπόρους Αλεξανδρούπολης" Εξορμήσεις στη φύση παρέα με τους "Πεζοπόρους Αλεξανδρούπολης" Εξορμήσεις στη φύση παρέα με τους "Πεζοπόρους Αλεξανδρούπολης"
Who is Who
Ό,τι "παίζει"!
χαρτης επιχειρησεων