Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
Big Barrel
Say "cheese"
e - fans
Γλυκοί πειρασμοί
Τα χωριά του Έβρου
Τι παίζει η ΤV τώρα
Οδηγός επιχειρήσεων

Ό,τι "παίζει"!

Η συμμετοχή στη δράση και η είσοδος στο αρχαιολογικό μουσείο είναι ελεύθερη για όλους.
Η συμμετοχή στη δράση και η είσοδος στο αρχαιολογικό μουσείο είναι ελεύθερη για όλους.

«Ένα ταξίδι στον χρόνο» στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης

08-09-2023

Οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς συνδιοργανώνονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Συμβούλιο της Ευρώπης, το οποίο πρωτοξεκίνησε τη δράση το 1985. Αποτελούν ένα από τα πιο σημαντικά συμμετοχικά πολιτιστικά γεγονότα της Ευρώπης, που στοχεύει, μεταξύ άλλων, στην ευαισθητοποίηση του κοινού και των αρχών για την ανάγκη προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς έναντι νέων απειλών και προκλήσεων και διαφύλαξης της ευρωπαϊκής κληρονομιάς για τις σημερινές και τις μελλοντικές γενιές.

Κατά τη διάρκεια των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς, μνημεία και αρχαιολογικοί χώροι ανοίγουν τις πόρτες τους για τους επισκέπτες με ελεύθερη είσοδο.

Ο εορτασμός του κοινού πανευρωπαϊκού θέματος για το 2023 είναι «Πολιτιστική Κληρονομιά και Παράδοση: Μαρτυρίες του χθες στο σήμερα» και συνδέεται με την 20η επέτειο από την υπογραφή της Σύμβασης για τη Διαφύλαξη της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO το 2003. Οι εκδηλώσεις που εντάχθηκαν σε αυτόν θα πραγματοποιηθούν στις 23 & 24 Σεπτεμβρίου.

ΠΟΤΟΠΟΙΙΑ ΘΡΑΚΗΣ


Στο πλαίσιο του παραπάνω πολιτιστικού θεσμού, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Έβρου διοργανώνει την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 11.00 π.μ. στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης τη δράση «Ένα ταξίδι στον χρόνο». Πρόκειται για μία εκπαιδευτική δράση για οικογένειες με παιδιά άνω των 8 ετών, κατά την οποία εκθέματα της μόνιμης συλλογής του μουσείου θα γίνουν η αφορμή για ένα ταξίδι από το σήμερα στο χθες, αλλά και από το χθες στο σήμερα, εφόσον οι συμμετέχοντες θα κληθούν να ανακαλύψουν συνήθειες και παραδόσεις της αρχαιότητας που, αυτούσιες ή παραλλαγμένες, έχουν υιοθετηθεί και από τους σύγχρονους Έλληνες.

Η συμμετοχή στη δράση και η είσοδος στο αρχαιολογικό μουσείο είναι ελεύθερη για όλους.

Βρείτε εδώ τον σύνδεσμο της δράσης.

Όποιος επιθυμεί να λάβει μέρος θα πρέπει να αποστείλει μέχρι το μεσημέρι της 21ης Σεπτεμβρίου 2023 αίτημα συμμετοχής με θέμα «Συμμετοχή στην δράση ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟΝ ΧΡΟΝΟ» στο e-mail chpardalidou@culture.gr αναγράφοντας παράλληλα ονοματεπώνυμα συμμετεχόντων, ηλικίες και τηλέφωνο επικοινωνίας.

Καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Σας περιμένουμε να ταξιδέψουμε παρέα!

Who is Who
Ό,τι "παίζει"!
χαρτης επιχειρησεων