Σήμερα είναι: Παρασκευή, 14 Αυγούστου 2020
greek english turkish

Say "cheese"


Say "cheese"

e - fans


e - fans

Γλυκοί πειρασμοί


 Γλυκοί πειρασμοί

Τα χωριά του Έβρου


Τα χωριά του Έβρου

Τι παίζει η ΤV τώρα


Τι παίζει η ΤV τώρα

Οδηγός επιχειρήσεων


Οδηγός επιχειρήσεων
SOHO DANSE PASSION VAMOS

Ό,τι "παίζει"!

Έρχεται η «Ώρα Κώδικα» στην Αλεξανδρούπολη

Έρχεται η «Ώρα Κώδικα» στην Αλεξανδρούπολη

09-12-2019

Ο Σύλλογος Τεχνολογίας Θράκης (ΣΤΕΘ) στα πλαίσια της παγκόσμιας εβδομάδας εκπαίδευσης στην επιστήμη υπολογιστών (9 – 15 Δεκ), οργανώνει την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019 στις 11:00 π.μ., εκδήλωση για την «Ώρα του Κώδικα» (Hour of Code) στο ανακαινισμένο κτίριο της Δημοτικής Πινακοθήκης (Τζαβέλλα 8, πλατεία αστικών, Αλεξανδρούπολη).

Η εκδήλωση είναι ΔΩΡΕΑΝ και απευθύνεται σε μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς, όλες και όλους όσοι θα ήθελαν να μάθουν να προγραμματίζουν εύκολα απλές και χρηστικές εφαρμογές για καθημερινή χρήση. Η εκδήλωση γίνεται με την υποστήριξη του παγκόσμιου κινήματος «Η Ώρα του Κώδικα» (Hour of Code), την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος (ESA), το Σύλλογο Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Θράκης (ΣΕΑΘ) και το Δήμο Αλεξανδρούπολης.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι μικροί και μεγάλοι να έχουν ευκαιρία να γνωρίσουν την επιστήμη υπολογιστών και να γράψουν συνεργατικά το πρώτο τους πρόγραμμα. Η «ώρα του κώδικα» είναι μια εισαγωγή στην επιστήμη των υπολογιστών, σχεδιασμένη να απομυθοποιεί τον κώδικα και να δείξει ότι ο καθένας μπορεί να μάθει εύκολα (μέσα σε μια ώρα) πώς να αρχίσει να προγραμματίζει. Φέτος σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος (ESA) και τον διαγωνισμό «Mission Zero» η «ώρα κώδικα» στην Αλεξανδρούπολη, συναντά το διάστημα.

Ο διαγωνισμός Mission Zero προσφέρει σε μαθητές και νέους την ευκαιρία να γράψουν ένα πρόγραμμα υπολογιστή, το οποίο θα εκτελεστεί στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Παράλληλα, θα σας δείξουμε πώς με τις ίδιες βασικές γνώσεις και χαμηλού κόστους εξοπλισμό, μπορείτε να αναπτύξετε εύκολα ενδιαφέρουσες, έξυπνες εφαρμογές για την καθημερινή σας ζωή: από έξυπνες μπρίζες και συναγερμούς, μέχρι θερμόμετρα και διακόπτες.

Ο Σύλλογος Τεχνολογίας Θράκης με την Ώρα του Κώδικα 2019 συνεχίζει την πετυχημένη πορεία του στην εκπαίδευση νέων στον προγραμματισμό και την τεχνολογία. Με την καθοδήγηση του ΣΤΕΘ, η ομάδα τεσσάρων νέων, των Space Kludgers, προκρίθηκε στην δεύτερη φάση του φετινού διαγωνισμού της ESA Astro PI Mission Space Lab και ετοιμάζει τώρα κώδικα για ένα επιστημονικό πείραμα που θα τρέξει στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό την άνοιξη του 2020. Ελάτε να γράψουμε μαζί κώδικα, από τη Γη μέχρι τ’ αστέρια! 

Who is Who


Who is Lava;

Who is Lava;

Who is – Lava (Κώστας Μολτσίδης) Ποιός είναι ο LAVA και γιατί είναι ξεχωριστός; Κοντά μας έχουμε έναν ράπερ, τραγουδιστή, παραγωγό
περισσότερα...

Ό,τι "παίζει"!


 Ό,τι "παίζει"!

χαρτης επιχειρησεων


Χάρτης Επιχειρήσεων