Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
Big Barrel
Say "cheese"
e - fans
Γλυκοί πειρασμοί
Τα χωριά του Έβρου
Τι παίζει η ΤV τώρα
Οδηγός επιχειρήσεων

Γλυκοί πειρασμοί

Γλυκός πειρασμός από το «Σπίτι του Γλυκού»: Χαλβάς σιμιγδαλένιος.

Γλυκός πειρασμός από το «Σπίτι του Γλυκού»: Χαλβάς σιμιγδαλένιος.

25-02-2017

Ο παραδοσιακός σπιτικός χαλβάς είναι ο σιμιγδαλένιος, τον οποίο οι νοικοκυρές ετοιμάζουν με χοντρό σιμιγδάλι, ελαιόλαδο, ζάχαρη και νερό. Είναι ένα γλυκό που το τρώμε κυρίως την Καθαρά Δευτέρα αλλά και γενικότερα τις ημέρες νηστείας.

Στο 'Σπίτι του Γλυκού' αυτές τις ημέρες θα βρείτε τον πιο νόστιμο και μοσχοβολιστό χαλβά!

Υλικά

• 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
• 2 φλιτζάνια χοντρό σιμιγδάλι
• 3 φλιτζάνια ζάχαρη
• 4 φλιτζάνια νερό
• ψιλοκομμένα και καβουρντισμένα αμύγδαλα
• 2 ράβδοι κανέλας
• 2 κομμάτια φλούδα λεμονιού

Εκτέλεση

Σε μια μέτρια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, την κανέλα, τη φλούδα λεμονιού και τη ζάχαρη να σιγοβράσουν σε μέτρια φωτιά, ώσπου να λιώσει η ζάχαρη. Σε μια μεγαλύτερη κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνεχώς για περίπου 5-10 λεπτά, ώσπου να αρχίσει να σκουραίνει το σιμιγδάλι. Τότε προσθέτουμε τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε καλά.

Βγάζουμε και τις δυο κατσαρόλες από τη φωτιά και προσθέτουμε αργά το σιρόπι στο μίγμα με το σιμιγδάλι. Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και ανακατεύουμε το χαλβά για 1 λεπτό, ώσπου να πήξει. Αφαιρούμε τις ράβδους κανέλας και τη φλούδα λεμονιού, με τα οποία μπορούμε να διακοσμήσουμε το χαλβά όταν τον βάλουμε στο πιάτο.

Βάζουμε το μίγμα σε μια φόρμα ή σχηματίζουμε ατομικές μερίδες σε ξεχωριστά μπολάκια, χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο κουτάλι. Όταν κρυώσει, πασπαλίζουμε με κανέλα.

Who is Who
Ό,τι "παίζει"!
χαρτης επιχειρησεων