Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
FAGI
Say "cheese"
e - fans
Γλυκοί πειρασμοί
Τα χωριά του Έβρου
Τι παίζει η ΤV τώρα
Οδηγός επιχειρήσεων

Ό,τι "παίζει"!

Η Art Gallery εκθέτει έργα γλυπτικής, χαρακτικής & ζωγραφικής του Αριστείδη Πατσόγλου

Η Art Gallery εκθέτει έργα γλυπτικής, χαρακτικής & ζωγραφικής του Αριστείδη Πατσόγλου

10-11-2019

Η Art Gallery Αλεξανδρούπολης εκθέτει έργα γλυπτικής, χαρακτικής και ζωγραφικής του Αριστείδη Πατσόγλου με τίτλο "50 χρόνια εικαστικής δημιουργίας".

Η έκθεση εγκαινιάζεται την Τρίτη 12 Νοεμβρίου ώρα 20:00 και θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή 24 Νοεμβρίου.

Ο Αριστείδης Πατσόγλου γεννήθηκε στη Λέσβο το 1941. Σπούδασε γλυπτική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας με δάσκαλο τον Γιάννη Παππά και στην Ecole Nationale Superieure des Beaux Arts στο Παρίσι με καθηγητές τους Cesar και Collamarrini. Έχει εκθέσει το έργο του σε πάνω από τριάντα ατομικές εκθέσεις και δεκάδες ομαδικές εκθέσεις ανά το κόσμο. Ανθρωποκεντρικό το έργο του, με γλυπτά που έχουν την προσωπική του σφραγίδα, με θέματα είτε από τη μυθολογία είτε από τη σύγχρονη ζωή, με πρωταγωνιστή τον άνθρωπο, τον νέο, τη νέα, την επικοινωνία. Αγαπά ιδιαίτερα την κίνηση, την οποία σταματά σε καίρια στιγμή χαρίζοντάς της αθανασία.

Τα έργα του Έλληνα εικαστικού κοσμούν την χώρα μας και πολλές ευρωπαϊκές πόλεις εδώ και χρόνια. Επιβλητικές γυναικείες ιερατικές μορφές των οποίων η γυμνότητα είναι φαινομενική, εκφράζουν τις πλαστικές αξίες του καλλιτέχνη. Οι φόρμες τους, καθολικές ξεπερνούν την κατηγορία του είδους, είναι φιγούρες-τύποι.

Η γλυπτική του ισορροπεί ανάμεσα στην παράδοση της αρχαίας ελληνικής γλώσσας και τις σύγχρονες καλλιτεχνικές τάσεις. Η ανθρωπομορφική τέχνη του, λυρική, αισθησιακή και βαθιά ανθρωπιστική δεν εντάσσεται σε κανένα καλλιτεχνικό κίνημα, αλλά αναδεικνύει την ευρηματικότητα της φαντασίας του, τη μακρόχρονη δεξιότητά του και μια γόνιμη στοχαστικότητα.

Έργα του βρίσκονται στην Εθνική Πινακοθήκη της Αθήνας, στο Μουσείο Βορρέ στην Αθήνα, στο Τελλόγλειο Κέντρο της Θεσσαλονίκης, στη συλλογή της Εθνικής Τράπεζας, Αθήνα, στη συλλογή της Ελληνικής Τράπεζας, Λευκωσία, στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης-Centre Georges Pompidou στο Παρίσι, το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του Καναδά, το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Τυνησίας, στο Στάδιο Τένις, Λευκωσία, στο ΗΣΑΠ Αγίου Ελευθέριου, Αθήνα, στο Gare de l'Est, Παρίσι, στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών και σε πολλές άλλες δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές.

Who is Who
Ό,τι "παίζει"!
χαρτης επιχειρησεων