Σήμερα είναι: Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2019
greek english turkish

Say "cheese"


Say "cheese"

e - fans


e - fans

Γλυκοί πειρασμοί


 Γλυκοί πειρασμοί

Τα χωριά του Έβρου


Τα χωριά του Έβρου

Τι παίζει η ΤV τώρα


Τι παίζει η ΤV τώρα

Οδηγός επιχειρήσεων


Οδηγός επιχειρήσεων
DANSE PASSION SOHO Yasu

e - cinema

40 και πλέον χρόνια πολιτιστικής προσφοράς κλείνει φέτος η Κινηματογραφική Λέσχη Αλεξανδρούπολης .
40 και πλέον χρόνια πολιτιστικής προσφοράς κλείνει φέτος η Κινηματογραφική Λέσχη Αλεξανδρούπολης .

Κινηματογραφική Λέσχη Αλεξανδρούπολης: 40 και πλέον χρόνια πολιτιστικής προσφοράς

03-02-2017

40 και πλέον χρόνια πολιτιστικής προσφοράς κλείνει φέτος η Κινηματογραφική Λέσχη Αλεξανδρούπολης .Πρόεδρος της Κινηματογραφικής Λέσχης Αλεξανδρούπολης είναι ο κύριος Βαγγέλης Μανωλόπουλος.

Η Κινηματογραφική Λέσχη Αλεξανδρούπολης διακρίνεται για την υψηλή ποιότητα των ταινιών που επιλέγει να προβάλλει και φυσικά για τη διαχρονικότητά της . Η Κινηματογραφική Λέσχη Αλεξανδρούπολης διαθέτει και αρκετά μεγάλο αριθμό μελών , οι οποίοι δείχνουν μεγάλη ενδιαφέρον και αφοσίωση στο έργο και στις δράσεις της Κ.Λ.Α. 

Πρώτη αίθουσα κινηματογράφου τα ΗΛΥΣΙΑ, στο κτίριο που αρχικά ήταν καπναποθήκη του δημοσίου και στη συνέχεια πέρασε στην ιδιοκτησία του Συλλόγου κυριών και Δεσποινίδων. Με μια πρόχειρη μετατροπή άρχισε να λειτουργεί ως κινηματογράφος μεταξύ 1927 και 1930, εποχή ακόμη του βωβού σινεμά. Είναι μάλιστα αξιοσημείωτο ότι τα ΗΛΥΣΙΑ είναι ο μόνος εμπορικός κινηματογράφος που βρίσκεται ακόμα σε λειτουργία στην πόλη.

Άλλος παλιός κινηματογράφος που λειτούργησε προπολεμικά ήταν το ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΝ, θερινός, επί της οδού Βενιζέλου, ιδιοκτησίας Παναγιώτη Παπαδόπουλου, ο οποίος αργότερα έφτιαξε τα ΤΙΤΑΝΙΑ.

Μετά τον πόλεμο, που ο κινηματογράφος πήρε τα πάνω του παγκοσμίως, στην Αλεξανδρούπολη άρχισαν να ανοίγουν η μία μετά την άλλη πολλές αίθουσες κινηματογράφου χειμερινές και βέβαια θερινές όπως το Πανελλήνιον, τα Τιτάνια, τα Ηλύσια, το Ελληνίς, ο Ορφέας, ο Έβρος, το Ρεξ, το Αστρον, το Μαξίμ, το Ακροπόλ, ο Αλέξανδρος, το Εγνατία, το Αδωνις (drive in) και ο τελευταίος, επιζών ακόμη, θερινός κινηματογράφος Φλοίσβος.

Την 1η Δεκεμβρίου του 1974 η“σινεφίλ” αυλαία άνοιξε στην πόλη με την προβολή της ταινίας του Κόζιντσεφ “Αμλετ”. Αυτή θεωρείται και η ημερομηνία απαρχής της Κινηματογραφικής Λέσχης Αλεξανδρούπολης (Κ.Λ.Α.) Την επόμενη χρονιά συγκροτήθηκε σε αναγνωρισμένο σύλλογο από τις τάξεις του οποίου πέρασαν πολίτες με βαρύνουσα θέση στη ζωή της πόλης.

Who is Who


Who is Κατερίνα;

Who is Κατερίνα;

Ελάτε να γνωρίσουμε την Κατερίνα. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αλεξανδρούπολη. Διατηρεί κατάστημα και εργαστήριο στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης με τις
περισσότερα...

Ό,τι "παίζει"!


 Ό,τι "παίζει"!

χαρτης επιχειρησεων


Χάρτης Επιχειρήσεων