Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ
Say "cheese"
e - fans
Γλυκοί πειρασμοί
Τα χωριά του Έβρου
Τι παίζει η ΤV τώρα
Οδηγός επιχειρήσεων

e - books

Το νέο περιοδικό του 3ου Εσπερινού ΕΠΑΛ είναι έτοιμο για να το ξεφυλλίσετε!
Το νέο περιοδικό του 3ου Εσπερινού ΕΠΑΛ είναι έτοιμο για να το ξεφυλλίσετε!

Nέο & ωραίο περιοδικό από τους μαθητές του 3ου Εσπερινού ΕΠΑΛ του Τομέα Υγείας, Πρόνοιας & Ευεξίας

29-05-2021

Eίναι νέο, ωραίο και πολύ ενδιαφέρον το νέο περιοδικό που ετοίμασαν οι μαθητές του 3ου Εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου Αλεξανδρούπολης, μαζί με την καθηγήτρια τους κ. Αθηνά Νυχταράκη!

"Ιστορίες ευεξίας εν μέσω πανδημίας"... Μέσα από το περιοδικό οι μαθητές θέλουν να μας "ταξιδέψουν" σε μονοπάτια χαλάρωσης, ομορφιάς, ευεξίας και έξτρα γνώσης!

Η προσπάθεια των μαθητών της Β ́ τάξης του Τομέα Υγείας Πρόνοιας και Ευεξίας του 3ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Αλεξανδρούπολης έχει ολοκληρωθεί με μεγάλη επιτυχία, με την έκδοση του παρόντος Θεματικού Περιοδικού με τίτλο «Ιστορίες Ευεξίας εν μέσω Πανδημίας».

Οι δυσκολίες που προκάλεσε η πανδημία ώθησε τόσο τους μαθητές όσο και την καθηγήτρια τους κ. Αθηνά Νυχταράκη, να δημιουργήσουν, να γίνουν περισσότερο ευέλικτοι και τελικά να μας... συναρπάσουν μέσω της ανάγνωσης του περιοδικού τους!

Η πανδημία του covid-19 ήταν αυτή λοιπόν που οδήγησε τους μαθητές και τις μαθήτριες να αναλάβουν δράση και να γίνουν ερευνητές. Ως αντικείμενο της διερεύνησής τους επέλεξαν την ενδυνάμωση της σωματικής και ψυχικής ισορροπίας – ευεξίας, που στην εποχή της covid-19 κατέστη πιο ευάλωτη κι εύθραυστη από ποτέ.

Επιπλέον, αντικείμενο μελέτης αποτέλεσαν οι βλαπτικές συνέπειες του καπνίσματος και της ηλιακής ακτινοβολίας, καταδεικνύοντας, έτσι, την αναγκαιότητα επαναπροσδιορισμού στάσεων και πρακτικών στη διασφάλιση της υγείας.

Κάθε άρθρο συνιστά μια σύντομη ιστορία ευεξίας, που επιδιώκει να ενημερώσει, να προβληματίσει και να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες αλλά και να αποτελέσει ισχυρό ερέθισμα για την ουσιαστική φροντίδα της υγείας και της ποιοτικής μέριμνας του εαυτού μας.

Οι μαθητές του 3ου Εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου Αλεξανδρούπολης, σχολείο που είναι το μοναδικό Εσπερινό ΕΠΑΛ που υπάρχει σε μια γεωγραφική ακτίνα από την Κομοτηνή μέχρι την Ορεστιάδα και στο οποίο εγγράφονται μαθητές ακόμα και από τις πιο απομακρυσμένες από την πόλη περιοχές, είναι στην πλειονότητά τους, όπως γνωρίζετε, ενήλικοι εργαζόμενοι, οικογενειάρχες, που επιθυμούν να επιστρέψουν στα σχολικά έδρανα μετά από αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα. Είναι αξιέπαινη η προσπάθειά τους να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους στο λύκειο λαμβάνοντας παράλληλα με το απολυτήριο και πτυχίο παρά τον περιορισμένο για μελέτη ελεύθερο χρόνο τους.

Η προσπάθειά τους αυτή συνεχίστηκε και τη φετινή χρονιά, μια χρονιά στη σκιά της πανδημίας με την αναστολή λειτουργίας των σχολείων, τον εγκλεισμό, την αβεβαιότητα, το άγχος και την κούραση και ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση των εργασιών τους στο πλαίσιο του μαθήματος «Σύγχρονη Αισθητική». Οι μαθητές με το περιοδικό αυτό έρχονται να σας προσφέρουν μια ανάσα ευεξίας, να σας υποδείξουν "φυσικά" μονοπάτια προάσπισης της υγείας σας.

To έντυπο θα μοιραστεί δωρεάν σε επαγγελματίες συναφούς αντικειμένου.

Δείτε και κατεβάστε όλο το περιοδικό κάνοντας κλικ εδώ.

Who is Who
Ό,τι "παίζει"!
χαρτης επιχειρησεων