Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ
Say "cheese"
e - fans
Γλυκοί πειρασμοί
Τα χωριά του Έβρου
Τι παίζει η ΤV τώρα
Οδηγός επιχειρήσεων

Ό,τι "παίζει"!

Μνημόσυνο για το «1914 ~ Το Μαύρο Πάσχα των Θρακών»
Μνημόσυνο για το «1914 ~ Το Μαύρο Πάσχα των Θρακών»

Ο Έβρος "ενώνει" τη φωνή του για το "Μαύρο Πάσχα των Θρακών"

03-04-2021

Μια επετειακή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στα Ηρώα τεσσάρων πόλεων, της Αλεξανδρούπολης, του Διδυμοτείχου, της Ορεστιάδας και του Σουφλίου. Φορείς και σύλλογοι θα  τιμήσουν όλοι μαζί το Μνημόσυνο για το «1914 Το Μαύρο Πάσχα των Θρακών».

Όλος ο Έβρος "ενώνει" την φωνή του για να ακουστεί όσο πιο μακριά γίνεται!

Ανήμερα του Πάσχα 6 Απριλίου του 1914 ξεκίνησε στη Θράκη ένας από τους μαζικότερους διωγμούς Ελλήνων του 20ου αιώνα. Αποτέλεσε τον πρώτο κύκλο αίματος και διωγμών. Μετά ακολούθησαν οι γενοκτονίες των Ποντίων και των Αρμενίων.

Οι εκπρόσωποι των Συλλόγων και οι Αρχές θα αποτίσουν φόρο τιμής στα Θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Θράκης στα Ηρώα των πόλεων του Έβρου.

Οι επετειακές εκδηλώσεις μνήμης αφιερωμένες στη Γενοκτονία των Ελλήνων της Θράκης, είναι μία Πρωτοβουλία της Ένωσης Πολιτιστικών Φορέων Έβρου [Ε.ΠΟ.Φ.Ε.] που λαμβάνει χώρα για 7η χρονιά, με σκοπό την ανάδειξη της αποσιωπημένης και άγνωστης αυτής πτυχής της ιστορίας των προγόνων μας και πραγματοποιείται σε αρμονική συνεργασία με τους συλλόγους αλλά και μέλη (και μη), καθώς και με την αμέριστη υποστήριξη των τοπικών θεσμικών Αρχών, ως απόδοση ελαχίστου φόρου τιμής και ιερού χρέους στα Θύματα της Γενοκτονίας του Θρακικού Ελληνισμού, με απώτερο στόχο την επίσημη θεσμοθέτηση και αναγνώριση από την πολιτεία.

Η ιστορική αυτή και πολύ σημαντική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 4 Απριλίου 2021 στις 11:00π.μ. στα εξής σημεία:

  • Αλεξανδρούπολη - Μνημείο "Χατζή Αντώνη και Δόμνας Βισβίζη"
  • Διδυμότειχο - Ηρώον
  • Ορεστιάδα - Ηρώον
  • Σουφλί - Ηρώον

Λόγω υγειονομικών μέτρων η εκδήλωση δεν απευθύνεται προς το κοινό. Το μνημόσυνο θα πραγματοποιηθεί τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης κατά του κορονοϊού (μάσκες, τήρηση αποστάσεων).

Who is Who
Ό,τι "παίζει"!
χαρτης επιχειρησεων