e - books

Παρουσίαση του Ιστορικού Ημερολογίου «Ένα ταξίδι στον χρόνο – Αλεξανδρούπολη, 1870 – 2018», του Θόδωρου Ορδουμποζάνη
Την Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 19.00, στην αίθουσα «Σαμοθράκη» του Ξενοδοχείου «Grand Hotel Egnatia», η «Λέσχη Αλεξανδρουπολιτών 2017» θα πραγματοποιήσει την παρουσίαση του Ιστορικού Ημερολογίου 2018 με τίτλο «Ένα ταξίδι στον χρόνο – Αλεξανδρούπολη, 1870 – 2018», του συγγραφέα Θόδωρου Ορδουμποζάνη.
Το βιβλίο προλογίζει ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως κ.κ. Βαρθολομαίος.
Στο πάνελ των ομιλητών θα είναι ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης κ. Άνθιμος και ο Καθηγητής Ιατρικής του Δ.Π.Θ.και τ. Πρόεδρος της Διευρυμένης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ροδόπης - Έβρου κ. Γιώργος Μηνόπουλος. Τον συντονισμό της εκδήλωσης θα έχει ο δημοσιογράφος Σταύρος Αποστολίδης.
Η παρουσίαση του έργου τελεί υπό την αιγίδα του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης κ. Βαγγέλη Λαμπάκη.
Όπως μας είπε ο συγγραφέας Θόδωρος Ορδουμποζάνης το έργο αποτελείται από δύο μέρη. Το εισαγωγικό που περιλαμβάνει μια σύντομη ιστορία της πόλης, και το ιστορικό ημερολόγιο, που συμπεριλαμβάνει περίπου 35 ιστορικά γεγονότα της πόλης και 44 φωτογραφίες. Βέβαια δεν είναι τα μοναδικά γεγονότα που θα μπορούσαν να αναφερθούν. Επιλέχθηκαν έτσι ώστε σε κάθε μήνα να αντιστοιχούν δύο με τρία γεγονότα που να καλύπτουν όλο το φάσμα της 150χρονης περίπου ιστορικής πορείας της πόλης μας από όλες τις πτυχές της πολιτικής, κοινωνικής και πολιτιστικής της ζωής. Και αυτό για να έχει χαμηλό κόστος εκτύπωσης και να μπορούν όλοι οι συμπολίτες μας να το προμηθευτούν αλλά και γιατί μπορεί να επανεκδίδεται κάθε χρόνο με διαφορετική θεματολογία σε γεγονότα, πρόσωπα, γιορτές, κτίρια, συλλόγους και ότι άλλο αφορά αυτή την πόλη και να εμπλουτίζεται με ιστορικό φωτογραφικό υλικό της εποχής που θα αναφέρεται.
Τα έσοδα από την διάθεση του βιβλίου θα διατεθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς με απόφαση του Δ.Σ. της «Λέσχης Αλεξανδρουπολιτών 2017».