Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
Big Barrel
Say "cheese"
e - fans
Γλυκοί πειρασμοί
Τα χωριά του Έβρου
Τι παίζει η ΤV τώρα
Οδηγός επιχειρήσεων

e - wine

"Wine N' Dine at the port": Κάθε Σάββατο στο ΝΟΑ επιλέγουμε λευκό - κόκκινο ή ροζέ και "ταξιδεύουμε" γαστρονομικά

"Wine N' Dine at the port": Κάθε Σάββατο στο ΝΟΑ επιλέγουμε λευκό - κόκκινο ή ροζέ και "ταξιδεύουμε" γαστρονομικά

17-11-2025

Κάθε Σάββατο, το ΝΟΑ στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης σάς προσκαλεί σε μια ιδιαίτερη βραδιά αφιερωμένη στο κρασί και στη γεύση με την υπογραφή του κτήματος Κώστα Λαζαρίδη!

Απολαύστε ένα επιλεγμένο μενού για δύο άτομα, με συνοδεία λευκού, ροζέ ή κόκκινου κρασιού, σε απόλυτη αρμονία με τις δημιουργίες του σεφ.


Μενού Λευκού Κρασιού "Αμέθυστος" - Κώστα Λαζαρίδη

  • Σαλάτα Burrata: Crumble χαρουπιού, μαριναρισμένα ντοματίνια με pesto βασιλικού, κουκουνάρι, baby ρόκα και κρεμώδη Burrata.

  • Shrimp Carpaccio: Κόκκινη γαρίδα, μαριναρισμένη με dressing lime, τσίλι flakes, λάδι μυρωδικών, σχοινόπρασο και δροσερή σαλάτα pico de gallo.

  • Ψάρι σωτέ με λαχανικά: Φιλέτο τσιπούρας, λαχανικά σωτέ, πουρές κουνουπίδι με σάλτσα beurre blanc με λάδι και μυρωδικά.

  • Ρυζόγαλο Aranchini: Τραγανές κροκέτες ρυζιού με creme anglaise, καραμελωμένο φουντούκι, κανέλα και παγωτό Vanilla.


Μενού Λευκού Κρασιού "Chateau Julia Ασύρτικο" - Κώστα Λαζαρίδη

  • Πράσινη σαλάτα: Μιξ από baby φυλλώματα, προσούτο, αχλάδι, καρύδι τριμμένο, flakes παρμεζάνας, προζυμένια κριτσίνια και dressing εσπεριδοειδών.

  • Shrimp Carpaccio: Κόκκινη γαρίδα, μαριναρισμένη με dressing lime, τσίλι flakes, λάδι μυρωδικών, σχοινόπρασο και δροσερή σαλάτα pico de gallo.
  • Ψάρι σωτέ με λαχανικά: Φιλέτο τσιπούρας, λαχανικά σωτέ, πουρές κουνουπίδι με σάλτσα beurre blanc με λάδι και μυρωδικά.
  • Ρυζόγαλο Aranchini: Τραγανές κροκέτες ρυζιού με creme anglaise, καραμελωμένο φουντούκι, κανέλα και παγωτό Vanilla.

Μενού Ροζέ Κρασιού "Αμέθυστος" - Κώστα Λαζαρίδη

  • Σαλάτα Burrata: Crumble χαρουπιού, μαριναρισμένα ντοματίνια με pesto βασιλικού, κουκουνάρι, baby ρόκα και κρεμώδη Burrata.

  • Shrimp Carpaccio: Κόκκινη γαρίδα, μαριναρισμένη με dressing lime, τσίλι flakes, λάδι μυρωδικών, σχοινόπρασο και δροσερή σαλάτα pico de gallo.

  • Ψάρι σωτέ με λαχανικά: Φιλέτο τσιπούρας, λαχανικά σωτέ, πουρές κουνουπίδι με σάλτσα beurre blanc με λάδι και μυρωδικά.

  • Ρυζόγαλο Aranchini: Τραγανές κροκέτες ρυζιού με creme anglaise, καραμελωμένο φουντούκι, κανέλα και παγωτό Vanilla.


Μενού Κόκκινου Κρασιού "Αμέθυστος" - Κώστα Λαζαρίδη

  • Πράσινη σαλάτα: Μιξ από baby φυλλώματα, προσούτο, αχλάδι, καρύδι τριμμένο, flakes παρμεζάνας, προζυμένια κριτσίνια και dressing εσπεριδοειδών.

  • Beef Carpaccio: Μοσχάρι μαριναρισμένο με ελαιόλαδο, μαγιονέζα τρούφας, πέρλες βαλσάμικου, baby ρόκα και flakes παρμεζάνας.

  • Μοσχαρίσια Tagliata: Τeres Μajor Steak, συνοδεύεται με baby πατάτες σωτέ και καπνιστό βούτυρο.

  • Ρυζόγαλο Aranchini: Τραγανές κροκέτες ρυζιού με creme anglaise, καραμελωμένο φουντούκι, κανέλα και παγωτό Vanilla.

Το κόστος κάθε μενού, που περιλαμβάνει φαγητό για δύο άτομα και μία φιάλη κρασί, είναι 65 ευρώ.

Κάποιες πληροφορίες για τα κρασιά:

"Αμέθυστος" λευκός οίνος - Κώστα Λαζαρίδη

Από τα σημαντικότερα Ελληνικά λευκά best-sellers, ο λευκός Αμέθυστος συνδυάζει την αρωματική προσωπικότητα του Sauvignon Blanc με την εκρηκτική οξύτητα του ελληνικού Ασύρτικου. Εύκολο και φινετσάτο λευκό που προτιμάται φανατικά και πίνεται με χαρακτηριστική άνεση και ευχαρίστηση.

Chateau Julia Chardonnay - Κώστα Λαζαρίδη

To Chateau Julia Chardonnay του Κώστα Λαζαρίδη είναι ένα από τα ελάχιστα Chardonnay χωρίς ίχνος βαρελιού, που καταφέρνει και διακρίνεται κάθε χρόνο σε διαγωνισμούς τόσο εντός, όσο κι εκτός Ελλάδος.

Το εμβληματικό οινοποιείο του Κώστα Λαζαρίδη στη Δράμα κάνει εδώ και χρόνια τα πιο κλασικά και σημαντικά κρασιά με το όνομα Chateau Julia ή αλλιώς Πύργος Ιουλίας! Γνωρίζοντας πολύ καλά πόση δουλειά γίνεται στο αμπέλι, είναι απόλυτα σίγουροι για την ποιότητα του σταφυλιού, διαφορετικά δε θα επέλεγαν να αφήσουν το Chardonnay να μιλήσει μόνο του, χωρίς βαρέλια και στολίδια. Το Chateau Julia Chardonnay ζυμώνει σε ανοξείδωτες δεξαμενές, σε ελεγχόμενες θερμοκρασίες για να εξασφαλιστεί ο κομψός, φρουτώδης και αρωματικός χαρακτήρας του. Έπειτα ωριμάζει για λίγους μήνες με τις φίνες οινολάσπες του και εμφιαλώνεται στη γνωστή, κομψή φιάλη.

To Chateau Julia Chardonnay του Κώστα Λαζαρίδη είναι ένα απολαυστικό λευκό κρασί, με εντυπωσιακή δομή, για όλες τις περιστάσεις!

"Αμέθυστος" κόκκινος οίνος - Κώστα Λαζαρίδη 

Μια ημιπολύτιμη πέτρα, που ο μύθος θέλει να προστατεύει από τη μέθη όποιον την κρατά, δίνει το όνομά της στη δημοφιλέστερη σειρά του Κτήματος Κώστα Λαζαρίδη. Δημιουργήθηκε για πρώτη φορά το 1992 και από τότε δεν έπαψε να κερδίζει φίλους. Ο ερυθρός Αμεθύστος είναι αποτέλεσμα της συνύπαρξης των ποικιλιών Cabernet Sauvignon (70%), Merlot (20%) και Αγιωργίτικο (10%). Λαμπερό στην όψη, με πυκνό, πορφυροκόκκινο χρώμα. Στην μύτη αναδύει καλοσχηματισμένο μπουκέτο αρωμάτων, όπου παντρεύονται αρώματα κόκκινων φρούτων του δάσους, μαρμελάδας κερασιού και μπαχαρικών, σε διακριτικό υπόβαθρο δρυός. Θερμό και γεμάτο στην πρώτη επαφή, στο στόμα, ξεδιπλώνει στη συνέχεια τον πλούτο, τη δομή και τις ευγενικές, αρμονικές τανίνες του. Στο μακρύ τελείωμα επανέρχονται τα αρώματα των φρούτων και των μπαχαρικών.

"Αμέθυστος" ροζέ οίνος - Κώστα Λαζαρίδη

Από τα πολύ καλά ροζέ της αγοράς, και συγκεκριμένα από αυτά που προορίζονται για καλοκαιρινές κρεατοφαγίες. Εντυπωσιάζει το βαθύ χρώμα του, τα μεστά αρώματα καλοκαιρινών κόκκινων φρούτων, και η σωστή του δομή. Μία υποψία τανινών στο στόμα, του δίνει και τη σοβαρότητα που χρειάζεται για να σταθεί άφοβα δίπλα σε πιάτα με βάση το κόκκινο κρέας.

Για κρατήσεις και περισσότερες πληροφορίες εδώ: 6936 141 930

Who is Who
Ό,τι "παίζει"!
χαρτης επιχειρησεων