Σήμερα είναι: Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2020
greek english turkish

Say "cheese"


Say "cheese"

e - fans


e - fans

Γλυκοί πειρασμοί


 Γλυκοί πειρασμοί

Τα χωριά του Έβρου


Τα χωριά του Έβρου

Τι παίζει η ΤV τώρα


Τι παίζει η ΤV τώρα

Οδηγός επιχειρήσεων


Οδηγός επιχειρήσεων
ΙΚΤΕΟ SOHO DANSE PASSION

Ό,τι "παίζει"!

Το 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης "ανεβάζει" τις "Εκκλησιάζουσες" του Αριστοφάνη

Το 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης "ανεβάζει" τις "Εκκλησιάζουσες" του Αριστοφάνη

12-04-2019

Φέτος η θεατρική παράσταση του Ομίλου «Ιστορίας και Θεατρικής Έκφρασης» του 1ου Πειραματικού σχολείου Αλεξανδρούπολης είναι οι "Εκκλησιάζουσες" του Αριστοφάνη σε διασκευή για τους μικρούς μαθητές, της εκπαιδευτικού και υπεύθυνης του ομίλου Πίνιου Ματούλας.

Οι Εκκλησιάζουσες έρχονται κατευθείαν από την Αρχαία Αθήνα του 400π.Χ. στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης την Τετάρτη 17 Απριλίου 2019 στις 20:00.

Σκηνοθεσία:
Ματούλα Πίνιου, (εκπαιδευτικός, υποψ. M.ed. Παιδαγωγική του Θεάτρου και Ετερότητα)
Αναστασία Τραχίλη (Θεατρολόγος, υποψ. M.ed. Εκπαίδευση και Πολιτισμός)

Υπόθεση
Κάπου στην Αρχαία Αθήνα μεγάλος αναβρασμός επικρατεί. Η διαφθορά και η παρακμή βασιλεύουν εξ' αιτίας της κακής διακυβέρνησης των αντρών. Οι γυναίκες με αρχηγό την Αθηναία Πραξαγόρα αποφασίζουν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Μαζεύονται από κάθε γωνιά της Ελλάδας κι ένα βράδυ ντύνονται άντρες και εισβάλλουν στη βουλή. Ξεγελούν τους άντρες και παίρνουν την εξουσία.

Η Πραξαγόρα υπόσχεται κοινωνική δικαιοσύνη, πλούτο, ισοτιμία, ελευθερία. Επιβάλλει την κοινοκτημοσύνη ακόμα και στις ανθρώπινες σχέσεις. Όλοι έχουν δικαίωμα στην αγάπη με όλους, αλλά προηγούνται οι γέροι, οι γριές, οι αδύναμοι, οι άσχημοι. Αυτό δημιουργεί τις πρώτες τριβές. Ακολουθούν οικονομικά σκάνδαλα, που φέρνουν στο μυαλό όλων τη διακυβέρνηση των αντρών.
Τι φταίει; Γιατί αυτό το πείραμα που ξεκίνησε τόσο ελπιδοφόρα μοιάζει να έχει άσχημη κατάληξη;

Την απάντηση θα μας τη δώσει το έργο του Αριστοφάνη. Ένα έργο τόσο επίκαιρο σαν να γράφτηκε μόλις σήμερα. Μια κωμωδία που με τις αλήθειες της ακουμπάει όλα τα προβλήματα του σύγχρονου Έλληνα και θίγει πικρές και διαχρονικές αλήθειες της πολιτικής στην Ελλάδα.

Το ζωντανεύουν οι 26 μικροί μαθητές του «Ομίλου Ιστορίας και Θεατρικής Έκφρασης», του 1ου Πειραματικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης, 10-14 ετών και οι δασκάλες του Ομίλου. Ευγενικά συμπράττουν 3 γονείς των μαθητών του ομίλου.

Who is Who


Who is Γιάννης;

Who is Γιάννης;

Ποιός είναι ο Γιάννης και ποιά είναι η μεγάλη του αγάπη; Αυτή τη φορά έχουμε να σας παρουσιάσουμε έναν διαφορετικό
περισσότερα...

Ό,τι "παίζει"!


 Ό,τι "παίζει"!

χαρτης επιχειρησεων


Χάρτης Επιχειρήσεων