Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ
Say "cheese"
e - fans
Γλυκοί πειρασμοί
Τα χωριά του Έβρου
Τι παίζει η ΤV τώρα
Οδηγός επιχειρήσεων

Ό,τι "παίζει"!

To Εθνολογικό Μουσείο Θράκης με χαρά συμμετέχει ως ένας απο τους φορείς στο πρόγραμμα “TALE OF X CITIES”
To Εθνολογικό Μουσείο Θράκης με χαρά συμμετέχει ως ένας απο τους φορείς στο πρόγραμμα “TALE OF X CITIES”

To Εθνολογικό Μουσείο Θράκης συμμετέχει στο νέο “Tale of X Cities” για φορείς & κατοίκους της Βορείου Ελλάδας

15-03-2021

Σε ένα νέο πρόγραμμα συμμετέχει ως ένας από τους φορείς το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης, στο “Tale of X Cities”. Πρόκειται για μια καινοτομία μέσω της τέχνης!

Ένα νέο δίκτυο πόλεων της Βορείου Ελλάδας γεννιέται με πρωτοβουλία του Goethe-Institut Thessaloniki, στο πλαίσιο του προγράμματος Common Lab, που υλοποιείται υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της @ArtBOX και σε συνεργασία με την ΔΕΘ-Helexpo, και το Ινστιτούτο Μετα-Βιομηχανικού Σχεδιασμού "Hyperwerk" (Βασιλεία).


Στόχος του προγράμματος "Tale of X Cities" είναι να φέρει πιο κοντά τόσο τους φορείς όσο και τους κατοίκους των πόλεων της Βορείου Ελλάδας. Στο κάλεσμα της νέας Διευθύντριας του Goethe-Institut Thessaloniki, Beate Koehler, ανταποκρίθηκαν ήδη 20 φορείς από 11 πόλεις, που εξέφρασαν το θερμό ενδιαφέρον τους για το πρόγραμμα και έδωσαν συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία.

Το "Tale of X Cities" περιλαμβάνει δύο φάσεις: ένα εργαστήριο — ανοιχτό σε ανθρώπους όλων των ηλικιών και των ειδικοτήτων — και ένα φεστιβάλ — στο οποίο θα παρουσιαστούν τα έργα που θα δημιουργηθούν από τους συμμετέχοντες κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου.

Το εργαστήριο και το φεστιβάλ υλοποιούνται τόσο διαδικτυακά όσο και σε φυσικούς χώρους, λειτουργώντας ως πλατφόρμα για τη δημιουργία ενός δικτύου κοινοτήτων και φορέων της Βορείου Ελλάδας. Το εργαστήριο εστιάζει σε θέματα που έχουν να κάνουν με την τοπική ιστορία, τις παραδόσεις και τα τρέχοντα ζητήματα. Απευθύνεται σε ανθρώπους όλων των ηλικιών και παρέχει εκπαίδευση στη χρήση των νέων μέσων τεχνολογίας πληροφοριών και επικοινωνίας.

Το εργαστήριο υλοποιείται από ομάδα ειδικών από διαφορετικούς τομείς (λογοτεχνία, κινηματογράφο, φωτογραφία, ήχο, δημοσιογραφία) που παρέχουν θεωρητικές και τεχνικές γνώσεις, υπό την συνολική επιμέλεια της εικαστικού Έλλης Χρυσίδου και με την υποστήριξη της ομάδας της ArtBOX - του θεωρητικού τέχνης Δρ. Σωτήρη Μπαχτσετζή, του καλλιτεχνικού διευθυντή Χρήστου Σαββίδη και της επιμελήτριας Λυδίας Χατζηιακώβου. Την γενική διεύθυνση του προγράμματος έχουν η Διευθύντρια του Goethe-Institut Thessaloniki, Beate Koehler, και ο υπεύθυνος του πολιτιστικού τμήματος του Goethe-Institut Thessaloniki, Άρης Καλόγηρος.

Λεπτομέρειες συμμετοχής:

  • Ημερομηνίες εργαστηρίου: 3 Μαρτίου - 19 Μαΐου
  • Ημερομηνίες Φεστιβάλ: Ιούλιος 2021
  •  Ημέρες και ώρες συναντήσεων: κάθε Τετάρτη, 18:00-19:30 (εκτός Μεγάλης Τετάρτης)
  • Το εργαστήριο υλοποιείται μέσω zoom. Δεν απαιτείται εγγραφή στην εφαρμογή. Δίνονται συγκεκριμένες οδηγίες και υποστήριξη στους συμμετέχοντες, προκειμένου να εξοικειωθούν με την χρήση της εφαρμογής.
  • Δεν απαιτείται χρήση εξειδικευμένου εξοπλισμού για την παραγωγή των έργων.
  • Η συμμετοχή στο εργαστήριο είναι δωρεάν.

Τρόποι συμμετοχής:

  • Το εργαστήριο χωρίζεται σε δύο φάσεις: τα σεμινάρια με τους ειδικούς, και την παραγωγή των έργων.
  • Η πρώτη φάση του εργαστηρίου είναι ανοιχτή σε όλους όσους θέλουν να παρακολουθήσουν. Οι συναντήσεις πραγματοποιούνται δωρεάν μέσω zoom. Όσοι ενδιαφέρονται, καλούνται να συμπληρώσουν την φόρμα που είναι διαθέσιμη εδώ, το αργότερο έως μία ημέρα πριν από την κάθε συνάντηση.

Who is Who
Ό,τι "παίζει"!
χαρτης επιχειρησεων