Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
FAGI
Say "cheese"
e - fans
Γλυκοί πειρασμοί
Τα χωριά του Έβρου
Τι παίζει η ΤV τώρα
Οδηγός επιχειρήσεων

Ό,τι "παίζει"!

Εθνολογικό Λαογραφικό της Θράκης στην Αλεξανδρούπολη
Εθνολογικό Λαογραφικό της Θράκης στην Αλεξανδρούπολη

Το χρονικό των 100 ετών ενσωμάτωσης της Θράκης μέσα από διαδικτυακές συναντήσεις

17-02-2021

Το Ινστιτούτο π² – Πρόοδος στην Πράξη σε συνεργασία με το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης έχει ξεκινήσει έναν κύκλο διαδικτυακών συναντήσεων με ειδικούς, στα θέματα που αφορούν τη γεωγραφία, την ιστορία και τον πολιτισμό της Θράκης. Οι ομιλητές στην διάρκεια των διαλέξεων θα ξεπεράσουν τους δέκα σε αριθμό γεγονός που καθιστά τις διαλέξεις πιο ενδιαφέρουσες και "πλούσιες".

Για 100 χρόνια από την ενσωμάτωση της Θράκης στον κορμό της Ελλάδας η πρόεδρος και Ιδρύτρια Εθνολογικού Μουσείου Θράκης Αγγέλα Γιαννακίδου γράφει:

"100 χρόνια από την ενσωμάτωση της Θράκης στον κορμό της Ελλάδας είμαστε εδώ, δυνατοί και μάχιμοι.

Μπορεί οι επετειακές εκδηλώσεις να χάθηκαν μέσα στη συνθήκη της πανδημίας, όμως η λέξη αυτής της δοκιμασίας δηλώνει και απαιτεί έναν αγώνα μέσα από την αμοιβαία κατανόηση, τη κοινή προσπάθεια τη συναίνεση. Προτάγματα και αρχές που δοκιμάζουν τις αντοχές μας, προάγουν την κοινωνική ισότητα και μας συνδέουν με τις αξίες, τα κυρίαρχα ζητήματα της Θράκης, όπως αυτά της συμβίωσης της αποδοχής του άλλου και της κοινής προσπάθειας.

Είμαστε εδώ, 100 χρόνια μετά την ενσωμάτωση της Θράκης, σ αυτό το σταυροδρόμι των νέων γεω-οικονομικών διακυβευμάτων, για να ξαναδούμε μέσα από έγκυρο επιστημονικό λόγο, γεγονότα και συνθήκες να επαναπροσδιορίσουμε τη σχέση με τον τόπο μας, να περάσουμε από το συναίσθημα στη συνειδητοποίηση που θα μας οδηγήσει σε πράξεις μιας άλλης διαχείρισης, αυτής που απαιτεί η νέα πραγματικότητα.

Ευχαριστώ τους διακεκριμένους ομιλητές, την ιστορικό, συγγραφέα και καθηγήτρια κ. Λένα Διβάνη όπως και τον κ. Άγγελο Συρίγο, καθηγητή Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και νυν υφυπουργό Παιδείας στα θέματα ανώτατης εκπαίδευσης για τη συμβολή τους.

Και σε όλους γεροσύνη, καθαρό νου και καρδιά, όπως έλεγαν οι Θρακιώτες".

Ακολουθεί παρακάτω η πρώτη διαδικτυακή διάλεξη κομμένη σε δύο μέρη στο κανάλι του Ινστιτούτου π2 – Πρόοδος στην Πράξη στο YouTube.Who is Who
Ό,τι "παίζει"!
χαρτης επιχειρησεων