Say "cheese"
e - fans
Γλυκοί πειρασμοί
Τα χωριά του Έβρου
Τι παίζει η ΤV τώρα
Οδηγός επιχειρήσεων

Who is Who

Who is Βάγια Ζυγογιάννη;

Who is Βάγια Ζυγογιάννη;

15-05-2020

Ποιά είναι η Βάγια Ζυγογιάννη και γιατί είναι ξεχωριστή; 

Κάτι το "ξεχωριστό" σήμερα στην ενότητα "who is who" από τα συνηθισμένα, γιατί; Γιατί πλέον μένουμε "ασφαλείς" και όχι σπίτι! Έτσι και εμείς σιγά - σιγά “ξεσκουριάζουμε” και συναντάμε και πάλι από κοντά ενδιαφέροντες ανθρώπους, καλλιτέχνες, άτομα με κοινωνικές δεξιότητες, άτομα των τεχνών και του πολιτισμού, μα πάνω από όλα “Εβρίτες”. 

Παθιασμένη με τον τόπο της, το Διδυμότειχο, ταλαντούχα, όμορφη μα και ιδιαίτερα καλλιεργημένη, με "παιδεία" και ήθος, τραγουδίστρια η οποία τα πήγε περίφημα στο The Voice του 2017, έξυπνη μα και ενεργή πολίτης συνάμα, Κυρίες και κύριοι… η Βάγια Ζυγογιάννη τολμά να υψώνει με δύναμη την φωνή της. Και έχει και υπέροχη φωνή…

- Βάγια, αρχικώς που γεννήθηκες, που μεγάλωσες;
Γεννήθηκα εδώ, στην Αλεξανδρούπολη Έβρου, την οποία αγαπώ ιδιαίτερα. Εδώ περνάμε τα καλοκαίρια μας, οικογενειακώς. Μεγάλωσα στο Διδυμότειχο! Είναι ο τόπος κατοικίας μου. Εκεί πήγα σχολείο, εκεί πέρασα το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου, εκεί διαπαιδαγωγήθηκα. Το Διδυμότειχο είναι η ιδιαίτερη πατρίδα μου.

- Σπουδές στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης – Πολιτικές επιστήμες αλλά και μουσικές σπουδές. Τι θυμάσαι; Τι κρατάς;
Μένουμε Θράκη, λοιπόν, και στα φοιτητικά μου χρόνια! Στην αγαπημένη Κομοτηνή σπούδασα Πολιτικές Επιστήμες. Η Πολιτική Επιστήμη είναι ένας κλάδος που κέρδιζε, ανέκαθεν, το ενδιαφέρον μου, από πολύ μικρή ηλικία θα έλεγα, οπότε την σπούδασα με χαρά. Το οξύμωρο της ιστορίας είναι ότι, παράλληλα, με την ίδια ‘σοβαρότητα’ αγαπούσα και τη μουσική, την οποία σπουδάζω, επίσης. Η Πολιτική είναι αυστηρή, έχει συγκεκριμένους κανόνες κι όρια, με κάνει να οραματίζομαι υπεύθυνα και μελετημένα. Ενώ, η Μουσική είναι γλυκιά και γενναιόδωρη, μου επιτρέπει να μοιράζομαι την ψυχή μου μέσα από τις νότες της, με κάνει ελεύθερη. Είναι ένας αντιφατικός συνδυασμός και με χαρακτηρίζει απόλυτα!

- The Voice 2017, στην ομάδα της Έλενας Παπαρίζου, μαζί με άλλον έναν Εβρίτη τον Μιχάλη Κεραμάρη. Εντυπώσεις, αναμνήσεις. Τι θυμάσαι; Τι κρατάς;
Το "TheVoice" με έφερε πιο κοντά με τους συμπολίτες μου κι έδωσε δύναμη στη φωνή μου. Φυσικά, εγώ πήγα εκεί για να κερδίσω τον διαγωνισμό, αλλά εν κατακλείδι είμαι περήφανη για τη συμμετοχή μου. Ο Μιχάλης είναι φίλος και χαίρομαι που αντιπροσωπεύσαμε μαζί τον Έβρο. Ξέρετε, για τους καλλιτέχνες της επαρχίας, πόσο μάλλον του ακριτικού Έβρου, το να αναδειχθεί το ταλέντο τους πανελλαδικά, είναι ένα ‘κλικ’ πιο δύσκολο. Τα talentshows αποτελούν μία ευκαιρία, ίσως… Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Έβρος έχει πολλά μουσικά ταλέντα!

- Ενεργή πολίτης είτε με την ενασχόληση σου με τα τοπικά κοινωνικοπολιτιστικά δρώμενα, είτε με τον εθελοντισμό. Τι θέση έχουν αυτές οι ενασχολήσεις στην ζωή σου;
Είμαι ευαίσθητη με τα κοινωνικά θέματα κι αν μπορώ βοηθάω. Στηρίζω τις πολιτιστικές δράσεις και τον εθελοντισμό. Πιστεύω ότι είναι υποχρέωση του κάθε υπεύθυνου πολίτη να συμμετέχει στα συλλογικά δρώμενα του τόπου. Προσωπικά, έχω συμμετέχει αφιλοκερδώς με τη φωνή μου, ως τραγουδίστρια, σε πολλές πρωτοβουλίες φιλανθρωπικού σκοπού, πράγμα που το θεωρώ αυτονόητο εκ μέρους μου.

- Αν μπορούσες να γυρίσεις τον χρόνο πίσω τι θα άλλαζες;
Θα αγαπούσα και θα σεβόμουν, περισσότερο, τον εαυτό μου.

- Ποιο είναι το moto σου;
"Η φωνή σου, είναι η δύναμή σου". Τραγούδησε κι εξέφρασε την ψυχή σου. Μίλα και υποστήριξε την άποψη σου. Φώναξε για το δίκιο σου! Απλά μην σωπαίνεις. Μην μένεις αδρανής.

- Τι απεχθάνεσαι;
Την κακία, την προδοσία και το εύκολο συμπέρασμα. Πράγματα που έχω κάνει κι εγώ, φυσικά. Αλλά, δεν θέλω να τα ξανακάνω.

- Ποιο είναι το πιο τρελό πράγμα που έχεις κάνει;
Σε αυτή την ερώτηση δυσκολεύομαι να απαντήσω… Δεν ξέρω τι να διαλέξω που μπορώ να σας το πω! Ας πούμε ότι στα εφηβικά μου χρόνια έβγαινα κρυφά από το σπίτι, αλλά όχι από την πόρτα! Από το παράθυρο της σοφίτας, ευχαριστώ.

- Βάγια κλείνοντας, παρακολουθείς το e-evros.gr; Σου αρέσει; Θα άλλαζες κάτι;
Βεβαίως, το παρακολουθώ! Είναι μοντέρνο κι ενημερωμένο. Μου αρέσει που καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεματικών ενοτήτων για τον Έβρο, με επιμελημένη δουλειά τόσο στην εμφάνιση όσο και στον κορμό των δημοσιεύσεων. Χαίρομαι, ιδιαίτερα, όταν δίνεται το βήμα του λόγου σε νέους ανθρώπους. Δε θα άλλαζα τίποτα.

- Ευχαριστούμε πολύ Βάγια, επιτυχίες και καλή συνέχεια!
Εγώ σας ευχαριστώ για την πρόσκληση. Εις το επανιδείν!

Παρακολουθήστε τα νέα της Βάγιας στη σελίδα της στο FB εδώ.

ΦΩΤ.: Αντώνης Μαργαρίτης

Who is Who - e-evros
Who is Βάγια Ζυγογιάννη; Who is Βάγια Ζυγογιάννη; Who is Βάγια Ζυγογιάννη; Who is Βάγια Ζυγογιάννη; Who is Βάγια Ζυγογιάννη; Who is Βάγια Ζυγογιάννη;
Who is Who
Ό,τι "παίζει"!
χαρτης επιχειρησεων