Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
THE GARDENERS
Say "cheese"
e - fans
Γλυκοί πειρασμοί
Τα χωριά του Έβρου
Τι παίζει η ΤV τώρα
Οδηγός επιχειρήσεων

Who is Who

Who is Ιφιγένεια;

Who is Ιφιγένεια;

26-03-2016

Άρωμα γυναίκας στον πύργο ελέγχου του Δημόκριτου, με την Ιφιγένεια Κολτσίκογλου να προσγειώνει και ν’ απογειώνει αεροσκάφη.

Πρόκειται για μια γυναίκα, την οποία δε μπορείς παρά να θαυμάσεις, τόσο για τη φινέτσα που διαθέτει όσο και για την πολυετή της εμπειρία στους πύργους ελέγχου μεγάλων αεροδρομίων της χώρας. 

Θα τη συναντήσει κανείς εκεί ψηλά, στα σκοτεινά… στον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου Δημόκριτος της Αλεξανδρούπολης. Ο φωτισμός πρέπει να είναι χαμηλός, ώστε να διακρίνονται καθαρά οι ενδείξεις στα ραντάρ και τις οθόνες παρακολούθησης. Εκεί… όλα είναι απλά για την ίδια, σε αντίθεση με εμάς που μείναμε με το στόμα ανοιχτό παρατηρώντας τι συμβαίνει στον εναέριο χώρο αλλά και με την ευκολία της ίδιας να διαχερίζεται την ασφάλεια ουσιαστικά των αεροσκαφών εν ώρα πτήσεις σε ότι αφορά την απογείωση και την προσγείωσή τους.

Πιο συγκεκριμένα, ο ρόλος του ελεγκτή εναέριας κυκλοφορίας είναι ο έλεγχος του εθνικού εναερίου χώρου και η ασφάλεια των πτήσεων. 

Οι κυριότερες δραστηριότητες ενός ελεγκτή είναι ο έλεγχος προσέγγισης (συνομιλία με πιλότους αεροσκαφών), ο έλεγχος του αεροδρομίου, η ενημέρωση πληρωμάτων και η συνεργασία με άλλες υπηρεσίες του αεροδρομίου.

Επιπλέον, δίνει άδεια για την έναρξη λειτουργίας των κινητήρων του αεροσκάφους, καθοδηγεί το αεροπλάνο προς το διάδρομο απογείωσης και δίνει τελική εντολή για την απογείωση. Ακόμη, κατευθύνει το αεροπλάνο στον αέρα μέσα στους αεροδιάδρομους πτήσης, ώστε να προσεγγίσει τον διάδρομο προσγείωσης και κατόπιν έξω από το διάδρομο προσγείωσης, όπου την ευθύνη αναλαμβάνει το προσωπικό εδάφους.

Τα μέσα που έχει στη διάθεσή του ο ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας είναι ραντάρ, οθόνες ηλεκτρονικής απεικόνισης στοιχείων, τηλεπικοινωνιακά μέσα, όπως πομποδέκτες, telex και άλλα.

Είστε έτοιμη να σας τη συστήσουμε;

Ποιo είναι το όνομα σου; Ιφιγένεια Κολτσίκολγλου

Που πέρασες τα περισσότερα χρόνια της ζωής σου; Τα περισσότερά μου χρόνια τα έζησα στην  Κρήτη, εκεί μεγάλωσα. 

Που ζεις τώρα; Ζω στην Αλεξανδρούπολη τα τελευταία χρόνια

Τι δουλειά κάνεις; Είμαι Ελεγτής Εναέριας Κυκλοφορίας στο Αεροδρόμιο Δημόκριτος της Αλεξανδρούπολης.

Είναι αυτή η δουλειά που ήθελες να κάνεις; Ναι μπορώ να πω. Κάνω μια δουλειά που με γεμίζει, δεν έχω τη ρουτίνα που έχουν άλλα επαγγέλματα. Αγαπώ πολύ τη δουλειά μου. 

Συνάντησες δυσκολίες στο χώρο της δουλειάς σου; Συνάντησα αρκετά εμπόδια, πάντα υπάρχουν αυτά, όμως σε καμία περίπτωση δεν ήταν ανυπέρβλητα. Όταν αγαπάς αυτό που κάνεις, όλα τα βλέπεις αλλιώς, σε κερδίζει πάντα η θετική πλευρά.

Ζεις τα τελευταία χρόνια στην πρωτεύουσα του Έβρου, τι αγαπάς αλλά και τι αντιπαθείς στον Έβρο

Αγαπώ τη θάλασσα, την ηρεμία που μπορεί να προσφέρει η Αλεξανδρούπολη στην καθημερινότητά της. 

Δε ξέρω να σου πω τι αντιπαθώ γιατί δε το έχω εντοπίσει ακόμα. Σίγουρα δεν αντέχω το κρύο!

Who is Who - e-evros
Who is Ιφιγένεια; Who is Ιφιγένεια; Who is Ιφιγένεια; Who is Ιφιγένεια;
Who is Who
Ό,τι "παίζει"!
χαρτης επιχειρησεων