Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ
Say "cheese"
e - fans
Γλυκοί πειρασμοί
Τα χωριά του Έβρου
Τι παίζει η ΤV τώρα
Οδηγός επιχειρήσεων

Who is Who

Who is Κώστας;

Who is Κώστας;

09-04-2017

Σε αυτή την δύσκολη εποχή που ζούμε, με την κρίση να έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας υπάρχουν και πολλές παράπλευρες απώλειες. Μία από αυτές με ανυπολόγιστες προεκτάσεις είναι ο διπλασιασμός των αδέσποτων ζώων.

Στην πλειονότητά τους είναι κατοικίδια που βρέθηκαν στον δρόμο, σε παραλίες ή σε δάση εγκαταλελειμμένα από τους ιδιοκτήτες τους όταν αυτοί δεν μπορούσαν πλέον να τα συντηρήσουν.

Όμως ευτυχώς υπάρχουν ακόμη άνθρωποι, που σκέφτονται και πράττουν γι αυτά, όπως ο Κώστας! Ο Κώστας Μωραΐτης είναι ο ιδιοκτήτης του Ξενώνα Σκύλων, "Skylton", στην Αλεξανδρούπολη. 

Εμείς τον συναντήσαμε στο Κέντρο Φιλοξενίας και Εκπαίδευσης σκύλων και δεν χάσαμε την ευκαιρία να τον "ανακρίνουμε". 

Πάμε να δούμε τι μας είπε:

- Κώστα, που γεννήθηκες, που μεγάλωσες και πόσο ετών είσαι;
Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αλεξανδρούπολη και είμαι 30 ετών.

- Από πότε ξεκινά αυτή η αγάπη σου για τα ζώα; Πότε απέκτησες το πρώτο σου κατοικίδιο;
Η αγάπη μου για τα ζώα ξεκινά από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου! Πάντα είχα ένα κατοικίδιο. Άρχισα με τα ψάρια, μετά πήρα παπαγάλο και αργότερα γάτα. Και πλέον έχω δύο σκύλους, κάτι το οποίο ήθελα από μικρός αλλά δεν μπορούσα λόγω του ότι ο αδερφός μου είχε αλλεργία (...γελάει).

- Πως ξεκίνησε η ιδέα ενός κέντρου περιποίησης ζώων, το Grooming Room; 
Έβλεπα πως υπήρχε ανάγκη πάνω σε αυτό το κομμάτι, γιατί το να περιποιηθείς το κατοικίδιό σου δεν είναι πολυτέλεια, ούτε να του βρεις την καλύτερη τροφή που ταιριάζει σε εκείνο. Και δεν υπήρχε κάτι αντίστοιχο στον Έβρο και τη Ροδόπη. Όταν ξεκίνησα να το κάνω ο κόσμος γελούσε (...χαμογελάει).

- Κι έπειτα ανοίγεις και έναν από τους πιο όμορφους Ξενώνες Σκύλων. Τι υπηρεσίες παρέχεις μέσα από αυτό;
Πέρα από την περιποίηση υπήρχε και η ανάγκη φιλοξενίας και εκπαίδευσης σκύλων, έτσι πήρα την απόφαση να ανοίξω το "Skylton". Στο Skylton το έμπειρο προσωπικό καλύπτει κάθε ανάγκη του σκύλου , σίτιση, καθαριότητα, άσκηση, παιχνίδι, 24ωρη παρακολούθηση. Είτε ο ιδιοκτήτης θέλει να το αφήσει για μερικές μέρες, είτε για μερικές ώρες, του παρέχουμε ένα φιλόξενο, ασφαλή χώρο, όπου θα βρει φροντίδα και παρέα. Επίσης παρέχουμε και εκπαίδευση.

- Ο κόσμος της Αλεξανδρούπολης είναι ευαισθητοποιημένος σχετικά με τα ζώα;
O κόσμος της Αλεξανδρούπολης αγαπά τα ζώα και το δείχνει με κάθε ευκαιρία. Υπάρχουν πολλοί συμπολίτες μας που ασχολούνται με τα αδέσποτα και νοιάζονται γι αυτά. Από την άλλη βέβαια δεν είναι τόσο πολλοί ώστε να μπορούν μαγαζιά και ξενώνες να είναι πάντα κερδοφόρα.

- Στις 7 Μαΐου διοργανώνεις μία "Γιορτή Υιοθεσίας Σκύλου". Πες μας δυο λόγια γι' αυτό.
Εγώ με κάποιες κυρίες που βοηθούν τα αδέσποτα διοργανώσαμε αυτή τη γιορτή με σκοπό να καταφέρουμε να βρούμε έστω και για ένα αδέσποτο σκύλο, ένα ζεστό σπιτικό. Ουσιαστικά προσπαθούμε να βοηθήσουμε και τους "αφανείς ήρωες" που όταν βρουν ένα αδέσποτο στο δρόμο το παίρνουν μαζί τους και το φροντίζουν, όμως επειδή ως επί το πλείστον έχουν ήδη κατοικίδιο δεν μπορούν να κρατήσουν και αυτά που βρίσκουν, γινόμαστε το μέσο ώστε να βρουν κάποιον να το φροντίζει.

- Τι θα περιλαμβάνει η γιορτή;
Εκτός από την υιοθεσία σκύλων λοιπόν, η γιορτή μας θα έχει και καλλιστεία. Οποιοδήποτε σκυλί, οποιουδήποτε μεγέθους ή ράτσας μπορεί να πάρει μέρος. Δεν θα είναι κάτι επίσημο, αυτό γίνεται απλά για να μπορέσουν να περάσουν ένα όμορφο απόγευμα ο ιδιοκτήτης με τον σκύλο του. Φυσικά θα υπάρχουν και βραβεία για τα τρία πρώτα αλλά θα είναι τελείως τυπική κίνηση. Επίσης θα υπάρχει ένας εκπαιδευτής ο οποίος θα δίνει συμβουλές και θα απαντάει σε όποια απορία έχουν οι καλεσμένοι. Και τέλος θα υπάρχει και ντι τζει για να μας διασκεδάσει υπό τις μουσικές επιλογές του.

- Κώστα, θεωρείς ότι κάτι λείπει από την Αλεξανδρούπολη και αν ναι τι είναι αυτό; 
Θεωρώ πως λείπει ένα πάρκο σκύλων, Ένας χώρος που θα μπορούν οι ιδιοκτήτες να πηγαίνουν με τα κατοικίδιά τους και να τα αφήνουν ελεύθερα, χωρίς να ενοχλούν τους υπόλοιπους.

- Ευχαριστούμε πολύ!
Εγώ σας ευχαριστώ και σας περιμένω στην γιορτή μας!

Φωτ.: Κ. Ορδουμποζάνης

Who is Who - e-evros
Who is Κώστας; Who is Κώστας; Who is Κώστας; Who is Κώστας; Who is Κώστας;
Who is Who
Ό,τι "παίζει"!
χαρτης επιχειρησεων