Κάτι τρέχει στον Έβρο

1ος ο ΟΦΘΑ στους Χειμερινούς Αγώνες Κολύμβησης 2022!

1ος ο ΟΦΘΑ στους Χειμερινούς Αγώνες Κολύμβησης 2022!

21-03-2022

Το Σάββατο 19 Μαρτίου 2022 πραγματοποιήθηκαν στην πόλη της Καβάλας, οι Χειμερινοί αγώνες κολύμβησης Προαγωνιστικών κατηγοριών, ηλικίες 9-12 ετών με τη συμμετοχή 250 κολυμβητών-τριων από 11 σωματεία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης!

Ο ΟΦΘΑ κατέκτησε την 1η πρώτη στους Χειμερινούς Αγώνες κολύμβησης 2022 και αξίζουν σε όλους τους κολυμβητές και τις κολυμβήτριες πολλά συγχαρητήρια!

Οι αγώνες αυτοί αποτελούσαν για όλους τους συλλόγους τον τελευταίο και σημαντικότερο αγώνα των Προαγωνιστικών κατηγοριών για τη χειμερινή περίοδο. Παρά τα σοβαρά λειτουργικά θέματα που αντιμετωπίζουν στο σύνολό τους οι ομάδες της περιφέρειας, όλα τα σωματεία δώσανε βροντερό "παρών" σε μια προσπάθεια επιστροφής στην κανονικότητα των μικρών αυτών κολυμβητών. Για πρώτη φορά μάλισρα μετά από πάρα πολύ καιρό οι κερκίδες ήταν ανοιχτές για συγγενείς και φίλους!

Η πόλη της Αλεξανδρούπολης έχει δείξει 18 χρόνια τώρα πως μπορεί και βασίζει όλες τις επιτυχίες της στο Προαγωνιστικό τμήμα αυτής της ομάδας!

Αναλυτικά οι επιτυχίες που σημειώθηκαν:

  • Η ομάδα του ΟΦΘΑ αγωνιζόμενη με 56 κολυμβητές – τριες, πραγματοποίησε υποδειγματική εμφάνιση και συγκέντρωσε τον εκπληκτικό αριθμό των 45 χρυσών, 29 ασημένιων και 19 χάλκινων μεταλλίων (σύνολο 93 μετάλλια) κατακτώντας έτσι την πρώτη θέση στην άτυπη κατάταξη των ομάδων
  • Σημαντική και η παρουσία των 4 κολυμβητών/τριων του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, κατέκτησαν 2 χρυσά, 4 ασημένια και 2 χάλκινα μετάλλια
  • Πραγματοποιήθηκαν 139 ατομικά ρεκόρ στις 166 ατομικές κούρσες
  • Από τους 60 κολυμβητές/τριες οι 48 κατάφεραν να γευτούν τη χαρά τουλάχιστον ενός μεταλλίου ενώ οι υπόλοιποι βρέθηκαν μια ανάσα μακριά (25/27 αγόρια και 23/33 κορίτσια).
  • Οι 37 κολυμβητές/τριες κατάφεραν και κέρδισαν το έπαθλο ατομικής βελτίωσης της ομάδας του ΟΦΘΑ, πραγματοποιώντας ατομικά ρεκόρ σε όλα τα αγωνίσματα που κολύμπησαν!
  • Πραγματοποιήθηκαν 18 ομαδικά αγωνίσματα στα οποία ο ΟΦΘΑ είχε συμμετοχή σε όλα! Από τα 18 ομαδικά η ομάδα του ΟΦΘΑ κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 11, στα 4 κατέκτησε τη δεύτερη θέση και στα 2 την τρίτη

Το Δ.Σ. του ΟΦΘΑ εξέδωσε δελτίο τύπου στα πλαίσια της μεγάλης επιτυχίας της ομάδας, στους Χειμερινούς Αγώνες Κολύβησης 2022 και συγκεκριμένα αναφέρει ότι:

"Όλα τα παιδιά έδειξαν πως διψάνε για αγώνες, αποστολές και επιστροφή στην κανονικότητα!
Διασκέδασαν , αγωνίστηκαν , πάλεψαν, κέρδισαν, έχασαν, χάρηκαν, στεναχωρήθηκαν, απογοητεύθηκαν, σηκώθηκαν πιο δυνατά, και έδειξαν μια τρομερή ομαδικότητα!

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους γονείς της ομάδας μας που είναι αρωγοί στις προσπάθειες
τόσο του τμήματος και της ομάδας όσο και των προπονητών! Για επίλογο θα χρησιμοποιήσω τα λόγια της εκπληκτικής εφόρου της ομάδας μας κ. Τζουβάρα Ζωής.. Πολλά συγχαρητήρια για τα παιδιά σας... όχι για τις επιδόσεις τους, αλλά για τη συμπεριφορά τους και την αγωγή τους! Σε μια τόσο κουραστική αποστολή μας εξέπληξαν ευχάριστα! Αισθανόμαστε περήφανοι για το καθένα ξεχωριστά! Τα καλύτερα έρχονται".