Σήμερα είναι: Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2020
greek english turkish
AL FARO ΕΠΙΠΛΟΡΑΜΑ ΙΚΤΕΟ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

3 νέα τμήματα δημιουργούνται στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

3 νέα τμήματα δημιουργούνται στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

22-03-2019

Την απόφαση της δημιουργίας τριών νέων Τμημάτων, δια μέσου της αναδιάρθρωσης του υφιστάμενου Τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης έλαβε η Σύγκλητος του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για την απόφαση της κατάτμησης του υφιστάμενου Τμήματος και τη δημιουργία τριών νέων, του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας, του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής και του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης, με ξεκάθαρη φυσιογνωμία που θα έρθουν να «αντικαταστήσουν» τις υφιστάμενες κατευθύνσεις του Τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης.

Κατευθύνσεις οι οποίες δημιουργήθηκαν με τη συνένωση των Τμημάτων Πολιτικών Επιστημών και Κοινωνικής Διοίκησης το 2013 στο πλαίσιο του Σχεδίου Αθηνά, δημιουργώντας πολλές δυσκολίες, κυρίως στην επιλογή των κατευθύνσεων προχωρημένου εξαμήνου από τους φοιτητές, στην εφαρμογή του προγράμματος σπουδών και την ανάπτυξη της έρευνας ανά επιστημονικό πεδίο.

Να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο αναζήτησης νέων προοπτικών και λύσεων, η Διοίκηση του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου προχωρά και στην ίδρυση νέων ακαδημαϊκών τμημάτων σε όλες τις πόλεις όπου λειτουργούν ήδη Σχολές.