Σήμερα είναι: Παρασκευή, 23 Αυγούστου 2019
greek english turkish
ΙΚΤΕΟ KOYKORAVAS BABY SHOP

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Ξεκίνησε η δημοπρασία παραχώρησης χρήσης παραλίας στην Αλεξανδρούπολη

Ξεκίνησε η δημοπρασία παραχώρησης χρήσης παραλίας στην Αλεξανδρούπολη

21-04-2018

Στις 16 Απριλίου ξεκίνησε το πρόγραμμα των ηλεκτρονικών δημοπρασιών Παραχώρησης Απλής Χρήσης Αιγιαλού και Παραλίας από το υπουργείο Οικονομικών. Σύμφωνα εξάλλου με σχετική ανακοίνωση, “είναι η δεύτερη χρονιά που εφαρμόζεται αυτή η διαδικασία μετά την περυσινή ιδιαίτερα επιτυχημένη πιλοτική δοκιμή μέσω της οποίας παραχωρήθηκε η χρήση για 61 παραλίες. Οι τιμές κλεισίματος ήταν κατά μέσο όρο 50,3% υψηλότερες σε σχέση με τις τιμές εκκίνησης”.

Η πρώτη ηλεκτρονική δημοπρασία στη Θράκη αφορά την παραλία Κυανή ακτή Μάκρης στο νομό Έβρου. Η σχετική ανακοίνωση από την Κτηματική Υπηρεσία Έβρου δημοσιεύτηκε στις 18 Απριλίου και η ηλεκτρονική δημοπρασία θα γίνει στις 2 Μαΐου.

Πρόκειται για έκταση 500 τ.μ. για την οποία οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να γνωρίζουν ότι παραχωρείται για διάστημα 2 ετών. Η δημοπρασία αφορά έκταση 15 τ.μ. για καντίνα με τιμή εκκίνησης 1.000 ευρώ και 485 τμ για ομπρέλες και ξαπλώστρες με τιμή εκκίνησης τα 12 ευρώ/τ.μ. Η συνολική τιμή εκκίνησης για δύο έτη ανέρχονται στο ποσό των 13.640 ευρώ (6.820 ευρώ x 2 έτη).