Σήμερα είναι: Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2020
greek english turkish
ΚΡΟΝΟΣ ALL4U SOHO

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Αίτημα για δημιουργία «Χωριού Πελαργών» στον Πόρο.

Αίτημα για δημιουργία «Χωριού Πελαργών» στον Πόρο.

04-10-2015

Τη δημιουργία χωριού πελαργών, στον οικισμό του Πόρου, επιδιώκει η δημοτική ενότητα Φερών, μέσω σχετικού περιβαλλοντικού προγράμματος. Πρόκειται για μια σημαντική πρωτοβουλία καθώς μπορεί να αυξήσει του τουρισμό της περιοχής αλλά και να ευαισθητοποιήσει τους επισκέπτες και όχι μόνο για την προστασία των πελαργών.

Σύμφωνα λοιπόν με ρεπορτάζ της εφημερίδας Γνώμη, το θέμα έφερε στο δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης ο αντιδήμαρχος Φερών Ν. Γκότσης.

Αναφέροντας πως η ιδέα είναι απόρροια των σημαντικών προσπαθειών του φορέα διαχείρισης του Δέλτα του Έβρου, για τη σήμανση και προστασία των πελαργών που επισκέπτονται την περιοχή και του ενδιαφέροντος που επιδεικνύουν αρκετά σχολεία και κάτοικοι της περιοχής για την προστασία των «κοινωνικών και ανθρωπόφιλων πτηνών».

Επιφυλάξεις εξέφρασε ο δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Αλεξ/πολης Νώντας Τερζής λέγοντας « Με τέτοιες πονηράδες και εξυπνάδες τέτοιοι άνθρωποι διοικούν υπουργεία και βάζουν παντού απαγορεύσεις. Τώρα θέλουν χωριό Πελαργών, μετά θα θέλουν χωριό Κύκνων και θα απαγορευτεί ο άνθρωπος από παντού. Έχουμε τραβήξει τα πάνδεινα και είμαστε κατά».

Τις επιφυλάξεις τους εξέφρασαν και οι δημοτικοί σύμβουλοι Ε. Γουμενίδης και Κυριάκος Αραμπατζής. Ο πρώτος έκανε λόγο για τυχόν αποκλεισμό καλλιεργήσιμων εκτάσεων στις περιοχές που θα βρίσκονται οι πελαργοί και ο δεύτερος δήλωσε κατά λέγοντας «η Ελλάδα είναι η τελευταία χώρα στην εφαρμογή μελετών στην Ευρώπη».