Σήμερα είναι: Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2019
greek english turkish
AL FARO KOYKORAVAS BABY SHOP

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Ακτοπλοϊκό Σαμοθράκης: Οι ευθύνες των ανευθύνων - Η ταλαιπωρία συνεχίζεται

Ακτοπλοϊκό Σαμοθράκης: Οι ευθύνες των ανευθύνων - Η ταλαιπωρία συνεχίζεται

13-08-2019

Δέκα ημέρες αποκλεισμένο το νησί.

Τρεις μέρες βαδίζοντας στη τέταρτη ολοκληρώτικα αποκομμένο το νησί από την ηπειρωτική χώρα, με πάνω από 2000 εγκλωβισμένους στο νησί που δεν μπορούν επιστρέψουν και άλλους τόσους στην Αλεξανδρούπολη με προορισμό την Σαμοθράκη.

Τουρίστες χάσανε πτήσεις, άλλοι υποχρεώσεις που είχαν, ακόμα και την δουλειά τους χάσανε μερικοί γιατί δεν μπόρεσαν να επιστρέψουν από την άδεια που είχαν και τελείωσε εδώ και μια εβδομάδα.

Από την άλλη μαγαζιά ζουν την απόλυτη καταστροφή, άδεια σούπερ μάρκετ και εστιατόρια χωρίς πρώτες ύλες, ξενοδοχεία με ακυρώσεις σε επίπεδο 90 τοις έκατο ακόμα και για τον μήνα Σεπτέμβριο μετά την αβεβαιότητα του νησιού στο αν μπορεί να σου παρέχει έστω και μια δήλωση ότι θα ΦΥΓΕΙΣ αν ΕΡΘΕΙΣ. Η απόλυτη δυσφήμιση για τον τόπο και τις επιχειρήσεις του και φυσικά η καταδίκη της και για τα επόμενες τουριστικές σεζόν που ακολουθούν μιας και όλοι πιστεύουν ότι θα χρειαστεί να πέρασει καιρός για να εμπιστευτεί ο κόσμος ότι αυτό δεν θα του ξανασυμβεί.

Οι αρχές πουθενά, απούσες ακόμα και από τα τηλεφωνικά κέντρα προς ενημέρωση. Ο εισαγγελέας κάνει εκκωφαντική... ησυχία ακόμα και μετά την έγκλησή του από τους ταλαιπωρημένους επιβάτες. Οι πολιτικοί του τόπου δείχνουν να τους έχει παρασύρει ο Αύγουστος για τα καλά στο κλίμα χαλαρώσης και ανάπαυσης μετά και την εκλογή τους στην Βουλή μιας και εξασφάλισαν το υψηλό βιοτικό επίπεδο της ζωης τους για τα επόμενα 4 χρόνια.

Εδώ φτάνουμε στη ευθύνη των ανεύθυνων.

Όταν σήμερα στην Σαμοθράκη έχει 4 μποφόρ οι ψαράδες στην δουλειά, τα σκαφάκια στην περιήγηση, στην Αλεξανδρούπολη μπουνάτσα που λένε και οι ναυτικόι και κανείς δεν παίρνει την ευθύνη να δώσει το πράσινο φως να ξεκινήσει το Ζέφυρος να αποσυμφορήσει έστω και ελάχιστα την κατάσταση.

Το λιμενικό εξέδωσε ακόμα ένα άσκοπο απαγορευτικό λόγο φοβίας του να πάρει κάποιος την ευθύνη

Λίγοι για την περίσταση δείχνοντας στους πολίτες την εικόνα αποσυνθεσης που υπάρχει στον τομέα τους και του τι συμβαίνει στον χώρο αυτόν εδώ και χρόνια, παρασύροντας όλη την κοινωνία στον βούρκο της γραφειοκρατίας του δημοσίου του ελληνικού κράτους.

Η Σαμοθράκη εκπέμπει SOS.

Σ.Κ.