Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΕΡΕΜΠΕΗΣ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Αλεξανδρούπολη: Για πέμπτη συνεχή χρονιά θα λειτουργήσει το Λαϊκό Φροντιστήριο

Αλεξανδρούπολη: Για πέμπτη συνεχή χρονιά θα λειτουργήσει το Λαϊκό Φροντιστήριο

18-09-2017

Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά πρόκειται να λειτουργήσει το Λαϊκό Φροντιστήριο στην Αλεξανδρούπολη.

Το πρώτο ραντεβού για φέτος είναι την Τετάρτη 20 Σεπτέμβρη 2017, από 17.30 έως 19.00 στο 1ο Γυμνάσιο Αλεξ/πολης.

Σε ανακοίνωση της Γραμματείας ΠΑΜΕ Έβρου επισημαίνεται ότι "την προηγούμενη χρονιά, δεκάδες μαθητές από τις πρώτες τάξεις του γυμνασίου μέχρι την Γ' λυκείου στηρίχτηκαν και βοηθήθηκαν από το Λαϊκό Φροντιστήριο που λειτούργησε στην Αλεξ/πολη, ενώ πολλοί εκπαιδευτικοί συμμετείχαν με μεράκι και αυτοθυσία για την πραγματοποίηση των μαθημάτων.

Τα μαθήματα έχουν διπλή έννοια: Από τη μια την ανακούφιση από το άμεσο πρόβλημα και από την άλλη την αλληλεγγύη στον αγώνα για τη διεκδίκηση όλων όσων ανήκουν στον κόσμο της δουλειάς, μεταξύ αυτών και μιας πραγματικά σύγχρονης δημόσιας δωρεάν Παιδείας για όλα τα παιδιά του λαού. Έτσι, στα πλαίσια των μαθημάτων καθηγητές και μαθητές διοργανώνουν μια σειρά δραστηριότητες που οξύνουν την σκέψη, μας φέρνουν κοντά με την ιστορία του λαού μας, προβληματίζουν για τα σύγχρονα προβλήματα, καλλιεργούν την δημιουργικότητα, την συνεργασία και την αλληλεγγύη'.

Η Γραμματεία ΠΑΜΕ Έβρου καλεί "εκπαιδευτικούς από το χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης, άνεργους ή ιδιωτικούς να υποστηρίξουν πολύπλευρα και ενεργητικά τη λειτουργία του Λαϊκού Φροντιστηρίου, με στόχο να καλυφθούν όλες οι ανάγκες. Καλούμε τους γονείς να ενημερωθούν για το ρόλο του λαϊκού φροντιστηρίου και για τις δράσεις των σωματείων. Καλούμε τέλος τα παιδιά των ανέργων, των αυτοαπασχολουμένων, των εργατοϋπαλλήλων να εγγραφούν στο Λαϊκό Φροντιστήριο και να συμβάλλουν και τα ίδια με τις δικές τους ιδέες στην αναβάθμιση των δραστηριοτήτων μας".