Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΕΡΕΜΠΕΗΣ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Αλεξανδρούπολη: Περισσότερα από 6,5 εκατ. ευρώ για την αξιοποίηση του γεωθερμικού πεδίου Αρίστηνου

Αλεξανδρούπολη: Περισσότερα από 6,5 εκατ. ευρώ για την αξιοποίηση του γεωθερμικού πεδίου Αρίστηνου

25-04-2017

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης έχοντας εξασφαλίσει με την υπ’ αριθμ. πρωτ. ΥΠΕΝ/175070/20.04.2017 απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Γ. Σταθάκη, την άδεια διανομής θερμικής ενέργειας, από το γεωθερμικό πεδίο χαμηλής ενθαλπίας Άνθειας-Αρίστηνου, θερμικής ισχύος 9,8 MWth, υπέβαλε στο Ε.Π. Ανατολική Μακεδονία – Θράκη 2014-2020 πρόταση για τη χρηματοδότηση της πράξης με τίτλο: "ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΘΕΡΜΙΚΟΥ ΠΕΔΙΟΥ ΑΡΙΣΤΗΝΟΥ. Κατασκευή θερμικού σταθμού και δικτύων τηλεθέρμανσης αγροτικών θερμοκηπιακών εγκαταστάσεων και κτιρίων" συνολικής δημόσιας δαπάνης 6.640. 872,05 ευρώ.

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, κ. Ευάγγελος Λαμπάκης σε Συνέντευξη Τύπου, "με την εξασφάλιση του ανωτέρω ποσού προβλέπεται η κατασκευή 18 χλμ δικτύου αγροτικής και αστικής τηλεθέρμανσης, η δημιουργία ενός θερμικού σταθμού 220 τ.μ. στην Άνθεια, δίκτυα για θερμοκηπιακές εκμεταλλεύσεις καθώς και η δυνατότητα θέρμανσης 12 κτιρίων πέριξ της περιοχής”, προσθέτοντας ότι "επόμενη κίνηση της δημοτικής αρχής είναι η δημιουργία ενός εργοστασίου παραγωγής πέλετ και η αντικατάσταση των λεβήτων πετρελαίου με αντίστοιχους πέλετ, γεγονός που θα εξοικονομήσει τουλάχιστον 1.000.000 ευρώ".

Με τη σειρά του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, κ. Ιωάννης Φαλέκας επισήμανε ότι ο "Δήμος Αλεξανδρούπολης είναι ο πρώτος δήμος στην Ελλάδα που έχει εξασφαλίσει άδεια της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) για την εκμετάλλευση γεωθερμικού πεδίου και μάλιστα για 50 χρόνια, η αξιοποίηση του οποίου θα έχει πολλαπλά οφέλη τόσο για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής όσο και για τα ταμεία του Δήμου μας".

Δείτε παρακάτω τη συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν χθες, Τρίτη 25 Απριλίου  ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, κ. Ευάγγελος Λαμπάκης και ο Αντιδήμαρχος Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, κ. Ιωάννης Φαλέκας: