Κάτι τρέχει στον Έβρο

Τα νεότευκτα σκάφη θα δύνανται να εκτελούν το δρομολόγιο Αλεξανδρούπολη - Σαμοθράκη σε 60 περίπου λεπτά και το δρομολόγιο Αλεξανδρούπολη - Θέρμα σε 45 περίπου λεπτά.
Τα νεότευκτα σκάφη θα δύνανται να εκτελούν το δρομολόγιο Αλεξανδρούπολη - Σαμοθράκη σε 60 περίπου λεπτά και το δρομολόγιο Αλεξανδρούπολη - Θέρμα σε 45 περίπου λεπτά.

Αλεξανδρούπολη - Σαμοθράκη πλέον σε 60 λεπτά!

22-11-2016

Μία ευχάριστη ανακοίνωση ήρθε από την εταιρεία ΣΑΟΣ η οποία μας ενημερώνει για την απόκτηση δύο νέων ταχύπλοων σκαφών τα οποία θα μειώσουν την διάρκεια του ταξιδιού από και προς Σαμοθράκη σε μόλις 60 λεπτά!

Αναλυτικά η ανακοίνωση της εταρείας αναφέρει:

Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουμε την απόκτηση δύο νεότευκτων ταχύπλοων σκαφών που προστίθενται στον στόλο του Ομίλου μας προς αποκλειστική εξυπηρέτηση της Σαμοθράκης.

Τα εν λόγω ταχύπλοα σκάφη ονόματι FLIP ONE και FLIP TWO, έχουν μήκος 25 μέτρα, πλάτος 7 μέτρα, φέρουν τρεις μηχανές Volvo (3 x 1050hp), αναπτύσσουν μέγιστη και υπηρεσιακή ταχύτητα 32 και 29 κόμβων αντίστοιχα, ενώ η μεταφορική δυνατότητά τους ανέρχεται σε 120 επιβάτες (έκαστο) πέραν του πληρώματός τους.

Δεδομένης της έναρξης του σχεδιασμού τους ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2015, θα παραδοθούν στον Όμιλό μας, έτοιμα για δρομολόγηση, με τα απαιτούμενα πιστοποιητικά ναυσιπλοΐας, το πρώτο στο τέλος Απριλίου και το δεύτερο στο τέλος Μαΐου του ερχόμενου έτους 2017.

Τα νεότευκτα σκάφη θα δύνανται να εκτελούν το δρομολόγιο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ – ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ σε εξήντα περίπου λεπτά και το δρομολόγιο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ – ΘΕΡΜΑ σε σαράντα πέντε περίπου λεπτά, εξυπηρετώντας τρόπον τινά:
α) τους ημερήσιους εκδρομείς οι οποίοι θα μπορούν να αναχωρούν πρωινές ώρες από την Αλεξανδρούπολη και να επιστρέφουν απογευματινές ώρες από τη Σαμοθράκη.
β) τους Σαμοθρακίτες οι οποίοι διαμένουν μόνιμα στην Αλεξανδρούπολη και μεταβαίνουν στο νησί κάθε Σαββατοκύριακο.
γ) τα τοπικά ξενοδοχεία της Σαμοθράκης τα οποία θα δύνανται να ναυλώνουν σε χαμηλό κόστος τα σκάφη προκειμένου να μεταφέρουν πελάτες τους σε ανταποκρινόμενες, με τις αφίξεις – αναχωρήσεις δρομολογημένων και ναυλωμένων αεροπορικών πτήσεων στον αερολιμένα Αλεξανδρούπολης, ώρες.
δ) τα ξενοδοχεία της χερσαίας Θράκης τα οποία θα δύνανται να προγραμματίζουν ημερήσιες εκδρομές στην Σαμοθράκη αλλά και λοιπούς προορισμούς όπως π.χ. Λήμνο, Άγιο Όρος κλπ.

Τα καθημερινά τακτικά δρομολόγια που θα πραγματοποιούνται κατά τους θερινούς μήνες από την Αλεξανδρούπολη προς την Σαμοθράκη και αντίστροφα, θα είναι τουλάχιστον τέσσερα, με ενδιάμεση στάση στα Θέρμα.

Επίσης, στην περίπτωση αυξημένου επιβατικού ενδιαφέροντος, τα ταχύπλοα σκάφη θα δύνανται να πραγματοποιήσουν δρομολόγια από Αλεξανδρούπολη ή Σαμοθράκη προς Λήμνο, Θάσο ή και Ίμβρο (απαραίτητη προϋπόθεση η λειτουργία Τελωνείου στη Σαμοθράκη) με τακτική ή έκτακτη δρομολόγηση.

Τέλος, θα θέλαμε να τονίσουμε ότι η ημερήσια συνολική μεταφορική ικανότητα επιβατών των πλοίων ΣΑΟΣ ΙΙ, ΣΑΟΝΗΣΟΣ, FLIP ONE, FLIP TWO με προορισμό την Σαμοθράκη, ξεπερνάει πλέον τον αριθμό των 3.000 ατόμων.

Είναι καιρός λοιπόν, όλοι μαζί, παραμερίζοντας τις γκρίνιες και τα παράπονα, να μεριμνήσουμε για την δημιουργία των κατάλληλων υποδομών του νησιού για την υποδοχή και φιλοξενία ενός τόσο μεγάλου αριθμού επισκεπτών.
Η βελτίωση του εσωτερικού οδικού δικτύου και των λιμενικών εγκαταστάσεων, η ανέγερση και λειτουργία αξιόλογων τουριστικών καταλυμάτων, η αναβάθμιση του συνόλου των παρεχόμενων υπηρεσιών, η καθαριότητα και τόσα άλλα προβλήματα που όλοι γνωρίζουμε ας γίνουν το επίκεντρο των προσπαθειών και η πρώτη προτεραιότητα όλων μας.