Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΕΡΕΜΠΕΗΣ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Φωτογραφία από την συγκέντρωση διαμαρτυρίας τον περασμένο Φεβρουάριο
Φωτογραφία από την συγκέντρωση διαμαρτυρίας τον περασμένο Φεβρουάριο

Αναβολή μιας εβδομάδας πήρε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Ορεστιάδα

03-03-2021

Αναβολή μίας εβδομάδας αποφάσισε η Επιτροπή Αγώνα του δήμου Ορεστιάδας για  τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το ΚΥΤ Φυλακίου που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Παρασκευή (05/03).

Η απόφαση ελήφθη κατά την χθεσινή κοινή συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου.

Οι συμμετέχοντες συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις, μετά και τις κυβερνητικές ανακοινώσεις περί ακύρωσης των σχεδιασμών επέκτασης του Κ. Υ. Τ. αλλά και το κοινό non paper των υπουργείων Μετανάστευσης και Ασύλου, Προστασίας του Πολίτη και Εθνικής Άμυνας, στο οποίο περιγράφονται ορισμένες παρεμβάσεις αναβάθμισης των εγκαταστάσεων στο Φυλάκιο και αναφέρεται η πρόθεση αύξησης της δυναμικότητας του Προαναχωρησιακού Κέντρου Κράτησης Αλλοδαπών (ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α.) κατά 240 θέσεις.

Τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα και οι εκπρόσωποι των φορέων συμφώνησαν τη μεταφορά της ημερομηνίας διοργάνωσης της κινητοποίησης στις 12 Μαρτίου, προκειμένου να δοθεί χρόνος στα συναρμόδια υπουργεία να παρουσιάσουν λεπτομερώς τους αναθεωρημένους σχεδιασμούς τους και να γνωστοποιήσουν όλες τις τεχνικές λεπτομέρειες των παρεμβάσεων και έργων που σκοπεύουν να κάνουν.

Συγκεκριμένα αναφέρει η ανακοίνωση: 

"Στις 02/03/2021 η επιτροπή αγώνα του Δήμου Ορεστιάδας μετά από σύσκεψη με την οργανωτική επιτροπή της εκδήλωσης διαμαρτυρίας στις 05/03/2021 και λαμβάνοντας υπόψη τις δηλώσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου κυρίας Πελώνη για το θέμα του Κ.Υ.Τ. Φυλακίου αποφάσισε ότι:
  • Δεν ικανοποιήθηκαν τα αιτήματα που περιλαμβάνονται στην υπ΄ αρίθμ. 1/12.01.2021 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ορεστιάδας για τις δομές που βρίσκονται στην Κοινότητα Φυλακίου.
  • Τη μεταφορά της εκδήλωσης διαμαρτυρίας για την Παρασκευή 12/03/2021, προκειμένου να δοθούν σαφείς διευκρινίσεις της κυβέρνησης για τον σχεδιασμό της.
Καλούμε τους συμπολίτες μας να βρίσκονται σε εγρήγορση."
 
Η Επιτροπή Αγώνα Δήμου Ορεστιάδας.