Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
EMY ΜΟΝΩΣΕΙΣ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Ανοίγει το εργοστάσιο της ΕΒΖ Ορεστιάδας;: «δεν καλλιεργούμε αν δεν δούμε τον επενδυτή»

Ανοίγει το εργοστάσιο της ΕΒΖ Ορεστιάδας;: «δεν καλλιεργούμε αν δεν δούμε τον επενδυτή»

26-03-2019

Το τελευταίο χαρτί για την λειτουργία κάποιων τουλάχιστον εργοστασίων τη φετινή καλλιεργητική περίοδο, παίζει το Υπουργείο Οικονομίας σε ό,τι αφορά τις τύχες της ΕΒΖ.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που διαρρέουν από το Υπουργείο, το ενδιαφέρον του «παλιού γνώριμου» Λούκας Φέκερ έχει αναθερμανθεί. Υπενθυμίζεται πως ο ίδιος είχε και στο πρόσφατο παρελθόν επιχειρήσει να αναλάβει την ΕΒΖ, δίχως ωστόσο να προσκομίσει proof of funds.

Συγκεκριμένα για το εργοστάσιο της Ορεστιάδας, σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί Δ.Σ των εργαζομένων αναφορικά με όλα τα ζητήματα που τους απασχολούν, αφού είναι γνωστό ότι βρίσκονται σε διαδικασία μετάταξης.

Οι τευτλοπαραγωγοί διατηρούν τις επιφυλάξεις τους, αφού όπως δηλώνουν οι ίδιοι η σπορά μπορεί να γίνει έως και τις 10 Απριλίου και τα χρονικά περιθώρια στενεύουν.

«Υπάρχει ακόμη μια εβδομάδα και δεν είναι μόνο η σπορά που μας απασχολεί. Δεν έχει διευκρινιστεί ο αριθμός των τεύτλων, αν μας πουν αυτό που είπαν για 20.000, δεν υπάρχει περίπτωση να συγκεντρωθούν στον Έβρο. Αν είναι δηλαδή 3, 4, 5.000 τι θα γίνει; Θα μείνουν εδώ ή θα πάνε σε άλλο εργοστάσιο;», δηλώνει ο Γραμματέας των τευτλοπαραγωγών και τευτλοεξαγωγέων Έβρου.

Ο Πρόδρομος Προϊκάκης επισημαίνει πως οι αγρότες θα πρέπει πρώτα να δουν το επενδυτικό σχήμα και μετά να λάβουν τις αποφάσεις τους.

«Ας βγει πρώτα το σχήμα και μετά βλέπουμε. Μέχρι και την προηγούμενη εβδομάδα υπήρχε ενδιαφέρον από τους αγρότες, αλλά όσο περνάει ο καιρός βάζουν άλλες καλλιέργειες. Ο προγραμματισμός γίνεται από τον Οκτώβρη, όχι στο γόνατο τελευταία στιγμή. Τώρα ούτε ξέρουμε πως θα μας πληρώσει, σε τι τιμές, αν θα μας δώσουν φυτοφάρμακα», καταλήγει ο Πρόδρομος Προϊκάκης.

Να σημειωθεί ότι σήμερα αναμένεται να λάβει χώρα έκτακτο διοικητικό συμβούλιο στα κεντρικά της ΕΒΖ στη Θεσσαλονίκη και αύριο συμβούλιο μετόχων το οποίο θα επαναληφθεί εκ νέου την προσεχή Παρασκευή.

Μαρίνα Κριτού