Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΕΡΕΜΠΕΗΣ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Ανοίγουν τα χερσαία σύνορα - Κλειστό παραμένει το τελωνείο των Κήπων

Ανοίγουν τα χερσαία σύνορα - Κλειστό παραμένει το τελωνείο των Κήπων

15-06-2020

Έπειτα από τρεις μήνες απομόνωσης, οι ευρωπαϊκές χώρες ανοίγουν σταδιακά από σήμερα τα σύνορά τους και επιτρέπουν τα ταξίδια μετά την υποχώρηση της πανδημίας του κορονοϊού στην ήπειρο.

Οι χώρες της ζώνης Σένγκεν πλέον επιτρέπουν τη μετακίνηση των πολιτών χωρίς ελέγχους, έπειτα από τρεις μήνες που διατηρούσαν κλειστά τα σύνορά τους.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, λαμβάνοντας υπόψη τα υγειονομικά δεδομένα, σε ό,τι αφορά τις χερσαίες αφίξεις μέχρι το τέλος του Ιούνη θα παραμείνουν κλειστά τα σύνορα από Τουρκία, Αλβανία και Σκόπια, με εξαίρεση των απολύτως αναγκαίων επαγγελματικών μετακινήσεων.

Συγκρατημένη αισιοδοξία για το άνοιγμα των συνόρων

Με «συγκρατημένη αισιοδοξία» περιμένουν το άνοιγμα των συνόρων με Βουλγαρία στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Θανάσης Τσώνης, ο οποίος τόνισε ότι εκείνο που προέχει είναι η υγειονομική ασφάλεια.

«Πρόκειται για μια δύσκολη εξίσωση», τόνισε ο Τομεάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρος Θάνος, καθώς όπως είπε είναι σημαντικό να διατηρηθεί η καλή κατάσταση στη χώρα μας αλλά συγχρόνως να δουλέψει και ο κλάδος του τουρισμού.

«Πρέπει να γίνονται σωστοί έλεγχοι στα σύνορα και συγχρόνως να μη δημιουργούνται ουρές στην αναμονή, ειδικά όταν ανοίξουν όλοι οι σταθμοί», είπε ο κ.Θάνος. Σημειώνεται ότι όπως ανακοινώθηκε, από 1η Ιουλίου θα γίνει άρση περιορισμών από Αλβανία, Βόρεια Μακεδονία εφόσον το επιτρέπουν οι υγειονομικές συνθήκες και θα επανεξεταστεί έως τις 30 Ιουνίου το θέμα της απαγόρευσης για την Τουρκία.

Υπενθυμίζεται ότι το τελωνείο των Κήπων παραμένει κλειστό.