Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΕΡΕΜΠΕΗΣ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Αντίθετο το Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ στο σχέδιο νόμου για τις Ιαματικές Πηγές

Αντίθετο το Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ στο σχέδιο νόμου για τις Ιαματικές Πηγές

04-04-2021

Την απόσυρση των άρθρων 7 έως 14 του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Τουρισμού που αφορούν τη σύσταση της ανώνυμης εταιρείας «Ιαματικές Πηγές Ελλάδος, ζητά το Περιφερειακό Συμβούλιο  ΑΜΘ στηρίζοντας την ομόφωνη απόφαση του Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας (ΣΔΙΠΕ).

Το θέμα συζητήθηκε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Τρίτης και με ψήφους 21 υπέρ, 19 κατά και 3 παρών, εξέφρασαν την αντίθεσή τους στο σχέδιο νόμου, το οποίο ουσιαστικά "υφαρπάζει" τις Ιαματικές Πηγές από την τοπική αυτοδιοίκηση.

Να σημειωθεί ότι στην ΑΜΘ υπάρχουν 6 Ιαματικές πηγές που βρίσκονται στην κατοχή των Δήμων, στους Δήμους Παρανεστίου (Θερμιά), Καβάλας (Κρηνίδες), Μύκης (Θέρμες), Αβδήρων (Ποταμιά), Αλεξανδρούπολης (Λουτρά Τραϊανουπόλεως) και Σαμοθράκης (Θέρμα).

Όσον αφορά την θέση του δήμου Αλεξανδρούπολης υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της Τουριστικής Ιαματική Επιχείρησης Δήμου Αλεξανδρούπολης (ΤΙΕΔΑ) Βασίλης Δέλκος σε δηλώσεις του στην ΕΡΑ Ορεστιάδας είχε τονίσει «Δεν δεχόμαστε και δεν πρέπει να δεχτούμε την αυθαίρετη κίνηση του υπουργείου, δεν μας βρίσκει σύμφωνους.»