Κάτι τρέχει στον Έβρο
Από το 2021 ξεκαθαρίζει το τοπίο στο Λιμάνι των Θέρμων Σαμοθράκης
Σε εξέλιξη βρίσκεται η εκπόνηση μελέτης για το «δευτερεύον» λιμάνι των Θέρμων στη Σαμοθράκη.
Η σύμβαση για την μελέτη υπογράφηκε το φθινόπωρο του 2018 με στόχο την επίλυση της χρόνιων προβλημάτων που δημιουργούνται από τα φυσικά φαινόμενα στο λιμάνι.
Τελευταία εξέλιξη στο ζήτημα αποτελεί το γεγονός παράτασης της ολοκλήρωσης της μελέτης αντιμετώπισης ακτομηχανικών προβλημάτων στο αλιευτικό καταφύγιο και την ευρύτερη περιοχή Θέρμων, έως και το τέλος του 2020, σύμφωνα με την απόφαση που δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια.
Να σημειωθεί πως όταν δημιουργήθηκε το λιμάνι δεν υπήρχε πρόβλεψη για φαινόμενα στερεομεταφοράς ούτε για προβλήματα που δημιουργούνται από τη φύση.
Η μελέτη στοχεύει στην καταγραφή των τεχνικών χαρακτηριστικών του λιμένα, η οποία γίνεται και με πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα Υποδομών.
Η δημιουργία αλιευτικού καταφυγίου στην περιοχή αποτελεί ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων, το οποίο μάλιστα εξέφρασαν και κατά την τελευταία επίσκεψη των δύο αναπληρωτών Υπουργών Ναυτιλίας & Περιβάλλοντος στο νησί του Έβρου.
- Το Γυμνάσιο Μεταξάδων για δεύτερη χρονιά Σχολείο-Πρέσβης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
(01-10-2025) - Σκληρές δηλώσεις του Πάρη Παπαδάκη, για "κομπλεξικούς και πονηρούληδες" (video)
(01-10-2025) - ΑΜΘ: Ξεκίνησε η εναέρια ρίψη δολωμάτων για τον εμβολιασμό κατά της λύσσας
(01-10-2025) - Διαμαρτύρονται οι Αστυνομικοί της Αλεξανδρούπολης για την απόσπαση δύο γιατρών
(01-10-2025) - Νέο αίτημα για Ειδική Οικονομική Ζώνη στο Τρίγωνο Έβρου
(01-10-2025)
EN
TR






