Σήμερα είναι: Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2020
greek english turkish
AL FARO ΕΠΙΠΛΟΡΑΜΑ ΙΚΤΕΟ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Αυξάνεται ο αριθμός των απουσιών για μαθητές που αγωνίζονται ως αθλητές

Αυξάνεται ο αριθμός των απουσιών για μαθητές που αγωνίζονται ως αθλητές

16-06-2018

Αυξάνεται ο αριθμός των απουσιών προς διευκόλυνση των μαθητών/τριών - αθλητών/τριών που είναι μέλη των ελληνικών εθνικών ομάδων, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας.

Διευκολύνονται οι μαθητές/τριες – αθλητές/τριες οι οποίοι/ες είναι μέλη των ελληνικών εθνικών ομάδων. Συγκεκριμένα, αυξάνεται το όριο απουσιών και πέραν του προβλεπόμενου ορίου των 114 ωρών. Πλέον, μπορούν να πραγματοποιήσουν μέχρι και 140 επιπλέον ώρες απουσίας οι οποίες δεν προσμετρούνται.

Σημαντικό επίσης είναι ότι με το συγκεκριμένο άρθρο δίνεται η δυνατότητα, σε εξαιρετικές περιπτώσεις, μαθητών/τριών-αθλητών/τριών οι οποίοι/ες συμμετέχουν σε προετοιμασία και συμμετοχή σε διεθνείς αγώνες υψηλού επιπέδου, να καλύψουν το απαιτούμενο όριο για την υποχρεωτική τους φοίτηση.

Με αυτόν τον τρόπο, λαμβάνουν ειδική διδακτική στήριξη με κοινή απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Τέλος για τους μαθητές/τριες-αθλητές/τριες οι οποίοι συμμετέχουν σε Πανελλήνιους και Διεθνείς Αγώνες δικαιολογούνται πέραν των 114 και επιπλέον 70 ώρες απουσίας.