Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
EMY ΜΟΝΩΣΕΙΣ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Βυσσιώτης που μένει πλέον στην Αγγλία μίλησε για τον εθελοντισμό στο Λύκειο Νέας Βύσσας

Βυσσιώτης που μένει πλέον στην Αγγλία μίλησε για τον εθελοντισμό στο Λύκειο Νέας Βύσσας

30-03-2022

Ένας νεαρός Βυσσιώτης που πλέον μένει στην Αγγλία αποφάσισε να προσφέρει ό,τι μπορεί στον τόπο του και ειδικά στους νέους της περιοχής!

Έτσι συνδέθηκε διαδικτυακά με το Λύκειο Νέας Βύσσας και μίλησε με τους μαθητές για την έννοια του εθελοντισμού αλλά και πως μπορούν και οι ίδιοι να προσφέρουν εθελοντισμό.

Να υπενθυμίσουμε πως ο σύλλογος της Εθελοντικής Ομάδας Νέας Βυσσας γενικά ψάχνει για εθελοντές ανθρώπους οι οποίοι θα μπορούν να προσφέρουν στους νέους περισσότερα "εφόδια" είτε με την δημιουργία κάποιων τμημάτων ή μέσω ομιλιών.

Αυτή τη φορά η βοήθεια ήρθε από πιο μακριά, από την Αγγλία, από ένα αξιόλογο και καταξιωμένο παιδί της Βύσσας τον Μάριο Καραμπαγλίδη, ο οποίος πρότεινε στο σύλλογο Εθελοντισμό της Νέας Βύσσας, να επικοινωνήσει διαδικτυακά με τους νέους του χωριού και να κάνουν συζητήσεις για διαφορά θέματα στα Αγγλικά ώστε και να τους βοηθήσει να εξασκήσουν την συγκεκριμένη γλώσσα αλλά και να τους ανοίξει τους ορίζοντες σε πολλά θέματα.


Χαρακτηριστικά ο Μάριος από τη Βύσσα τόνισε πως "Θέλω να προσφέρω κάτι και εγώ για το χωριό μου. Μπορεί να βρίσκομαι μακριά αλλά νοιάζομαι τόσο για τον τόπο μου και τους νέους αυτούς και θεωρώ πως πρέπει να έχουν ίσες δυνατότητες με τα παιδιά των πολεων".

Ο Σύλλογος εθελοντισμός Νέας Βύσσας επικοινώνησε με το λύκειο Νέας Βυσσας και τη διευθύντρια κ. Αγγελική Χαραλαμπίδου και από κοινού αποφάσισαν η σύνδεση να γίνει στο σχολείο Λύκειο Νέας Βύσσας, ως εκπαιδευτική-επιμορφωτική-ψυχαγωγική δραστηριότητα.

Το θέμα της διαδικτυακή ομιλίας επικεντρώθηκε γύρω από το θέμα του εθελοντισμού μέσω Ευρωπαϊκών Οργανισμών και πώς μπορούν να συμμετέχουν οι νέοι. Η ομιλία και η συζήτηση που ακολούθησε έγινε στα Ελληνικά σαν πρώτη επαφή.